• Посилання скопійовано

Суть справи

24 роки незаконних штрафів
Верховний Суд зазначив, що норми Указу №436/95 щодо застосування штрафу за неоприбуткування готівки у 5-кратному розмірі були нечинними протягом 24 років. А що робити тим, до кого цей штраф застосовували?

Замість форми №10-ПI — форма №10-ПОI
Оновлена редакція Звіту про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю (форма №10-ПОI (річна)) діятиме починаючи зі звітного періоду 2020 рік. Як будемо заповнювати форму і що саме в ній змінилося?

«Ризикові операції»: судова практика
Подекуди ДПС блокує (і не розблоковує) ПН/РК через те, що «підприємство та/або його контрагент задіяні у проведенні ризикових операцій». Що мають на увазі податківці? Чи достатньо такого неконкретного формулювання для блокування і що каже про це судова практика?

Аутсорсинг та аутстафінг
Якщо ви замислилися про те, щоб передати ведення обліку сторонній компанії або фізособі (аутсорсинг) чи про аутстафінг (оренду) персоналу, тоді ця стаття для вас. Як усе це організувати так, щоб потім не мати проблем ні з Держпраці, ні з податківцями?

Нарахували штраф, а потім донарахували
ВС наголошує: якщо акт перевірки складено і підписано, доповнювати його, а тим більше складати ППР на ці доповнення, не можна. Якщо отримано додаткову інформацію, то для покарання порушника потрібні новий наказ на перевірку, новий акт і нове ППР.

Лікарняні та декретні ФОПа
У яких випадках ФОП звертається до ФСС за власними лікарняними (допомога по тимчасовій непрацездатності) і декретними (допомога по вагітності та пологах)? Що потрібно зробити, щоб отримати кошти від ФСС?

IПК під час карантину та з 2021 року
Позаяк після 01.01.2021 р. правила застосування IПК зміняться, виникає багато запитань щодо тих, які видані тепер. Розгляньмо окремі нюанси отримання та використання IПК платниками податків з урахуванням змін до ПКУ.

Порушення графіка погашення ПФД
Підприємство надало юрособі безвідсоткову ПФД, яка за договором має повертатися щомісяця частинами відповідно до графіка. Теперішню вартість розраховано згідно з цим графіком. Проте було тільки дві оплати. Як розраховувати теперішню вартість, дисконт та суму амортизації, якщо оплата не надходила?

Промбудівлі — коли є пільга до 23.05.2020 р.?
Будівлі промисловості наробили багато галасу — застосовувати пільгу зі сплати податку на нерухомість виявилося не так уже й просто. Та й суди зі свого боку тлумачили цю «пільгу» із застосуванням додаткових умов, чим вдало користувались як органи ДПС, так і платники податків. Наведемо приклади.

Трудова книжка невстановленого зразка
Під час прийняття на роботу працівник надав трудову книжку без серії та номера. У трудовій книжці є записи з попередніх місць роботи. Чи можна приймати працівника з такою трудовою? Які наслідки, якщо працівника прийняли з такою трудовою книжкою?

Iнформація про клієнта суб'єкта фінмоніторингу
Уряд затвердив Порядок надання державними органами, державними реєстраторами на запит суб'єкта первинного фінансового моніторингу інформації про клієнта. Звісно, що такі запити робитимуться лише у разі, якщо цю інформацію неможливо отримати із загальнодоступних джерел.

До змісту номеру