• Посилання скопійовано

Суть справи

«Малоцінка»: документальне оформлення
У другій статті з циклу про «малоцінку» з'ясуємо, як вести документальний облік МШП та МНМА та чи можна розробити свої форми первинних документів їх обліку.

Квартальна фінзвітність — хто, кому, коли
От і пролетів перший квартал 2019 року. Знову квартальні звіти... Але не для всіх. З'ясуймо, кому потрібно подавати проміжну квартальну фінансову звітність, а кому — ні.

Спеціальне використання лісових ресурсів
За спеціальне використання лісових ресурсів потрібно сплатити рентну плату. Граничними термінами подання податкової звітності та сплати податкових зобов'язань з рентної плати за I квартал 2019 р. є відповідно 10 та 20 травня 2019 року.

Фіктивні операції — не допускаймо помилок!
Останнім часом багатьом платникам податків знову довелося згадати про фіктивні операції — фіскальні органи активізували позапланові перевірки контрагентів, щодо яких відкриті кримінальні провадження. Тож ми вирішили нагадати про те, на що саме наразі перевіряльники звертають увагу і як це впливає на рішення судів.

Комісії з обліку активів
Які комісії, пов'язані з обліком та списанням активів, повинні бути створені на підприємстві?

Не отримано акт виконаних робіт
Як включати до витрат суми за отриманим із запізненням актом виконаних робіт? Чи потрібно коригувати такі витрати за рахунок податкових різниць? Податківці надали відповідь в IПК ГУ ДФС у Харківській області від 01.04.2019 р. №1372/IПК/20-40-12-04-11 (див. «ДК» №16-17/2019).

Нові ознаки доходу у формі №1ДФ
З 1 січня 2019 року до Порядку №4 було внесено зміни. Завдяки ним в Довіднику ознак доходів з'явились нові ознаки, зокрема щодо неоподатковуваних доходів. I їх доведеться застосовувати вже в формі №1ДФ за I квартал 2019 р.

Алкоголь, РРО та ФОПи-платники ЄП
Вкотре повертаємось до теми алкоголю, РРО та платників єдиного податку — підприємців. А спонукає нас до цього нещодавнє роз'яснення податківців, що застосування РРО є обов'язковим при роздрібній торгівлі пивом, сидром, перрі та столовими винами.

Втратили Z-звіт: які наслідки?
Чому досі слід забезпечувати не лише формування, а й зберігання Z-звіту? Скільки часу він має зберігатися? Що буде за його втрату? Проаналізуймо, що з цього приводу говорять податківці в IПК від 19.03.2019 р. №1112/6/99-99-14-05-01-15/IПК (див. «ДК» №16-17/2019).

РРО при інтернет-торгівлі — потрібен чи ні?
Відповіді ДФС на це питання показують, наскільки важливим є правильне формулювання запиту на IПК.

До змісту номеру