• Посилання скопійовано

Суть справи

Iнвентаризація-2018
Наближається час складання річної фінансової звітності, але перед цим підприємства зобов'язані здійснити обов'язкову повну інвентаризацію активів та зобов'язань. Порядок проведення, оформлення та обов'язковість такої інвентаризації розглянемо далі.

Нові форми ПН та РК: що змінилося?
Мінфін затвердив наказ, завдяки якому змінюються не лише форми ПН та РК, а й порядок їх складання. Застосовувати їх будемо найближчим часом. Тож розгляньмо, що нового нам приготували контролери.

Доплата за інтенсивність та додаткова відпустка
На підприємстві немає колективного договору, а також письмових трудових договорів. На сьогодні виникло питання щодо встановлення одному із працівників доплати за інтенсивність, а також призначення додаткової відпустки за ненормований робочий день. Як це зробити? Чи можливо встановити доплату на певний проміжок часу?

Соціальні відпустки: кому, коли та як
Розгляньмо всі передбачені Законом про відпустки види соціальних відпусток. Хто з працівників має на них право? На який термін вони надаються? Чи виплачується компенсація за них у разі звільнення?

Матеріальна допомога від роботодавця
У житті працівника можуть виникати непередбачувані обставини, коли з'являється потреба у фінансах. Добре, коли руку допомоги подасть роботодавець. А от документально оформити та оподаткувати надану допомогу працівникові — це вже справа бухгалтера. Отже, розглянемо, на які моменти слід звернути увагу, щоб уникнути зайвого оподаткування.

Наслідки порушення умов перебування на «спрощенці»
З'ясуймо, які дії фізосіб та юросіб-«єдинників» є порушенням умов перебування на спрощеній системі та до яких наслідків це призведе.

Кілька наказів на одну перевірку
Скільки наказів на планову перевірку одного СГ можна видати? ВС не заперечує й проти трьох, якщо платник податків не допускає до перевірки чи відсутній за місцезнаходженням на дату її початку, що не дає фіскалам змоги реалізувати попередній виданий наказ.

Втрата документів — штраф 510 грн
Верховний Суд висловився щодо можливості застосування штрафу до платника податків, який не може під час перевірки надати первинні документи через їх крадіжку. Суд вважає, що такий платник податків допустив бездіяльність та не забезпечив належного зберігання документів.

Електронні підписи по-новому
Понад рік тому було прийнято Закон України від 05.10.2017 р. №2155-VIII «Про електронні довірчі послуги», про що ми вже інформували наших читачів (див. «ДК» №46/2017). I ось 7 листопада цього року він нарешті набирає чинності. Що сталося чи змінилося за цей рік?

До змісту номеру