• Посилання скопійовано

Суть справи

Як податківці розрізняють юросіб за розміром
За якою формою юрособи подають фінансову звітність до ДФС? Якою є тривалість їхніх податкових перевірок? Усе це залежить від їхнього розміру. Які критерії при цьому враховують податківці, вони пояснили в IПК ДФСУ від 10.10.2018 р. №4372/6/99-99-14-03-03-15/IПК (див. «ДК» №44/2018).

Як облікувати збитки
Підприємство за результатами звітного періоду отримало збиток. Як його відобразити в бухгалтерському обліку та фінзвітності? Як заповнити декларацію з прибутку у такому випадку? Чи доведеться подавати звіт про пільги?

Зміни до порядку застосування КОРО
Останнім часом точиться чимало розмов навколо скасування реєстрації КОРО. Тож з'ясуймо, за яких умов можна не використовувати книгу, а найголовніше — як правильно це зробити. Чи потрібно вклеювати у КОРО фіскальні звітні чеки?

Реєстрація ПН у запитаннях-відповідях
Податкова накладна — це важливий документ для платника ПДВ, помилки в якому можуть коштувати йому дуже дорого. А її ще треба зареєструвати в ЄРПН правильно та вчасно. Відтак відобразити в декларації та не «промахнутися» зі звітним періодом… А коли ПН можна взагалі не відображати в декларації? У цій статті ми зібрали найпопулярніші запитання про податкові накладні.

Корпоративний одяг
Коли клієнт приходить до закладу і його зустрічає гарно вбраний працівник, погодьтеся, це виглядає естетично. Стильний одяг сприяє створенню позитивного враження про компанію. Отже, поміркуймо про облік та наслідки оподаткування у разі забезпечення працівників фірмовим одягом.

Як позичити в самого себе через кордон
Укладено договір позики (кошти) між нерезидентом (позикодавець) та резидентом (позичальник), де фактично один власник (фізособа, громадянин України). Чи може цей договір бути безпроцентним? Якщо ні, в якому розмірі варто зазначити проценти в договорі за користування позикою для уникнення ризиків? Чи є така операція ризикованою та чи може банк відмовити у реєстрації договору?

Заправляємо авто підрядника: що з акцизом?
Підприємство замовляє транспортні послуги та забезпечує виконавця паливом шляхом надання талонів на пальне та смарт-карток. Чи є замовник платником акцизного податку?

Адмінштрафи за ППР на посадових осіб
За порушення вимог податкового законодавства можуть не лише оштрафувати підприємство, а й притягнути його посадових осіб до адміністративної відповідальності. Якою на сьогодні є судова практика щодо оскарження адмінштрафів і чому доцільно їх оскаржувати, незважаючи на малий розмір?

До змісту номеру