• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Чи потрібно при поверненні коштів готівкою застосовувати РРО?
Підприємець, платник ЄП 2-ї групи, з обсягом доходу за рік понад 1 млн грн, отримав на рахунок помилковий платіж за надання послуг від фізособи. Послуги не надаватимуться. Повернути платіж безготівково немає змоги через відсутність у фізособи рахунку в банку. Чи можна повернути платіж готівкою без застосування РРО?

Алгоритм уточнення показників у декларації з податку на прибуток
У підприємства виникла необхідність уточнення показників у декларації з податку на прибуток за 2017 р. Підприємство звітує за рік. Яку форму декларації потрібно подати для уточнення? Чи потрібно подавати виправлену фінзвітність?

Працівник здійснює поїздки на службовому авто в межах однієї доби. Як правильно списати пальне?
Підприємство продає засоби захисту рослин для сільгосппідприємств, тож директор майже щодня на орендованому авто відвідує різні місцевості для зустрічей з аграріями, обстеження посівів тощо. Як оформити поїздки, не видаючи наказу про відрядження, щоб списання ПММ здійснювалося лише на підставі подорожніх листів?

Як розрахувати зарплату, якщо працівник відпрацював на 20 хвилин менше від норми?
На підприємстві встановлено погодинну оплату праці. Працівник відпрацював на 20 хвилин менше від норми. Як у такому випадку розрахувати зарплату?

До змісту номеру