• Посилання скопійовано

Суть справи

Виплати від ФСС: зміни з 1 жовтня
ФСС затвердив і нарешті оприлюднив кілька постанов, які змінять порядок роботи комісій (уповноваженого) з соцстрахування на підприємствах та порядок отримання фінансування від Фонду виплат з соцстрахування працівників. Проаналізуймо, що саме зміниться, на прикладах.

Ліквідація підприємства: бухоблік операцій
Реєстрація припинення (ліквідації) підприємства не обмежується лише юридичними діями, податковими перевірками, зняттям з обліку та погашенням вимог кредиторів. Наслідком остаточного припинення діяльності підприємства має стати ліквідаційний баланс із нульовими показниками за всіма його статтями.

Зведені податкові накладні
Платники ПДВ мають право складати разом зі звичайними податковими накладними також і зведені. З'ясуємо, що таке зведені податкові накладні, в яких випадках їх можна складати і які вони мають переваги порівняно зі звичайними податковими накладними.

Коли почався «особливий період»
Верховний суд у листі від 13.07.2018 р. №60-1543/0/2-18 (див. «ДК» №32/2018) на ім'я начальника Генштабу і Головнокомандувача ЗСУ висловив правову позицію, згідно з якою особливий період в Україні діє. Спробуймо копнути глибше.

Неповний робочий час для працівників
Сьогодні поговоримо про неповний робочий час, що досить часто застосовується на підприємствах та підприємцями — як при застосуванні роботи працівників-сумісників, так і для основних працівників, коли є потреба зекономити кошти на оплату праці.

Помилка в даті ПН: чи буде штраф?
Щоб виправити помилку в даті ПН, податківці вимагають анулювати помилкову ПН і скласти нову, з правильною датою. Але чи призведе це до штрафу у постачальника? Як рахувати строк реєстрації ПН? Розгляньмо свіжу судову практику.

Як організувати працю надомників
Нещодавно було оприлюднено доволі давній лист Мінсоцполітики від 25.11.2015 р. №692/13/133-15 (див. «ДК» №32/2018), у якому фахівці міністерства розглянули питання організації праці працівників-надомників. Проаналізуємо їх докладніше.

Облік нерозмитнених товарів
Як облікувати імпортовані товари, які не розмитнені та перебувають за договором з митницею на складі тимчасового зберігання, якщо за договором постачання датою поставки товару вважається дата відбитку штемпеля митних органів України на ТТН після прибуття товару до пункту призначення? Як відобразити витрати на транспортування товарів, що не розмитнені?

До змісту номеру