• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Визначаємо строк корисного використання вживаного автомобіля
Підприємство придбало автомобіль, який був у використанні 5 років. Як встановлюється корисний строк експлуатації такого авто? Чи потрібно застосовувати мінімально допустимі строки експлуатації основних засобів, які зазначено у ст. 138 ПКУ?

Чи можна оформити розрахунок коригування на розрахунок коригування?
02.06.2017 р. покупець, платник ПДВ, сплатив 100% за товар №1. На суму авансу сформовано та вчасно зареєстровано ПН. 21.08.2017 р. покупець відмовився від товару №1 (реалізація не відбувалася) та звернувся з проханням зарахувати суму авансу як частину оплати за товар №2. РК сформовано та зареєстровано вчасно. На сьогодні покупець відмовляється від товару №2 (реалізація не відбувалася) та знову просить зарахувати аванс у рахунок оплати товару №3 (фактично гроші отримані ще 02.06.2017 р.). Чи можна оформити РК на РК? Як це правильно оформити?

Нумерація касових ордерів та журналу реєстрації ПКО та ВКО може не збігатися
Чи повинне значення у графі «№з/п» ПКО та ВКО збігатися зі значенням аналогічної графи у журналі реєстрації прибуткових та видаткових касових документів? Чи обов'язково потрібно вести такий журнал?

Готівка, отримана в неробочий день банку, не вважається понадлімітною
Чи вважатиметься порушенням наявність у касі магазину залишку готівки понад ліміт у п'ятницю та суботу, якщо виручка, яку було отримано у п'ятницю після інкасації банку та у суботу (робочий день магазину), інкасуватиметься лише у понеділок (за договором банк проводить інкасацію з понеділка до п'ятниці)? Хто може підписувати ПКО та ВКО за головного бухгалтера та директора у суботу, якщо цей день для них є неробочим?

Відпустка з першого числа: як розрахувати відпусткові?
Початок відпустки працівника припадає на перше число календарного місяця, однак наказ про відпустку, як і розрахунок сум відпусткових, треба провести напередодні. Як правильно обрати розрахунковий період для обчислення відпусткових?

До змісту номеру