• Посилання скопійовано

Суть справи

Законопроект про податок на виведений капітал
4 липня Президент Петро Порошенко вніс до ВРУ як невідкладний законопроект про податок на виведений капітал. Він був зареєстрований 05.07.2018 р. за №8557. Але проаналізувати всі зміни, які він зі собою принесе, в одній статті неможливо. Тож пропонуємо оглянути загальні зміни, що чекатимуть платників податку на прибуток, як передбачається, з 2019 року.

Новий Звіт з ЄСВ: що змінилося?
06.07.2018 р. було офіційно опубліковано наказ Мінфіну від 15.05.2018 р. №511, який викладає в новій редакції Порядок №435 та форми звітності з ЄСВ. Звісно, серед цих форм є і додаток 4 — Звіт з ЄСВ, що його роботодавці мають подавати вже за серпень у вересні. Розгляньмо, які зміни в ньому відбулися і як треба буде складати цей звіт.

Ліміт каси: від розрахунку до відповідальності
З 01.07.2018 р. визначення терміна «ліміт каси» встановлено п. 3 Положення №148. Це граничний розмір суми готівки, що може залишатися в касі в позаробочий час та забезпечити роботу на початку наступного робочого дня. Як порахувати і затвердити таку суму на підприємстві по-новому, читайте в цій статті.

Відпустка під час відпустки
Час від часу трапляються ситуації, коли працівники, що перебувають у відпустці, як правило, тривалій, отримують право на іншу відпустку. Про те, що робити в таких випадках, поговоримо в статті.

Анулювання реєстрації платника ПДВ
Коли реєстрацію платника ПДВ може бути анульовано? Хто приймає рішення про анулювання? Як провести останні операції платника ПДВ та як подати останню декларацію? Як повернути надміру перераховані кошти з ПДВ?

Оподаткування преміальної путівки
Підприємство уклало договір на розміщення та харчування працівників (путівка на відпочинок). Надання путівки працівникам передбачено Положенням про преміювання. Як оподатковувати вартість наданої працівникам путівки? Чи потрібно нараховувати податкові зобов'язання з ПДВ, якщо постачальник послуг — не платник ПДВ?

ТТН як документ на списання ПММ
Підприємство (платник податку на прибуток, ПДВ) орендує автомобілі у своїх працівників, з якими укладено нотаріально засвідчені договори. На всі перевезення є ТТН, але немає шляхових листів. Чи є ТТН основним документом на списання ПММ, які придбані за безготівковим розрахунком, якщо крім них ведуться ще зведені відомості за автомобілями?

Відображення ФОПів у ф. №1ДФ
Одними із найбільш обговорюваних у групі «Дебету-Кредиту» в соцмережі «Фейсбук» є теми щодо відображення інформації про доходи, виплачувані підприємцям, у формі №1ДФ. Окремо обговорюється ситуація, коли один ФОП виплачує дохід іншому ФОПу. I окремо, — якщо одержувач є платником ЄП. Поговоримо про це в статті.

Касова книга за новою формою
З 1 липня 2018 р. з касовими книгами старого зразка СГ довелось розпрощатися. Iз зазначеної дати слід використовувати касову книгу за формою, яку наведено у додатку 5 до Положення №148. Книги, що їх вели до цієї дати, потрібно зберігати протягом 3 років.

До змісту номеру