• Посилання скопійовано

Щодо надання роз'яснень (витяг)

Лист Національного банку України від 12.06.2018 р. №50-0007/32326

Щодо надання роз'яснень (витяг)

Суттєво. НБУ зазначив, що згідно з Положенням №148 у видатковому касовому ордері, який оформляється на загальну суму проведених установою/підприємством касових операцій, реквізит «Сума» не заповнюється.

! СГ

Національний банк України розглянув лист <…> про надання роз'яснень окремих вимог Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні та повідомляє таке.

Правління Національного банку України прийняло Постанову Правління Національного банку України від 24 травня 2018 року №54 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України», якою внесено зміни до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 29.12.2017 р. №148 (далі — Положення), яка набрала чинності 1 червня 2018 року.

<...>

Стосовно другого та третього питань

Відповідно до вимог абзацу п'ятого пункту 32 розділу III Положення, реквізити у видатковому ордері «Одержав», «Дата», «Сума», «Підпис одержувача», дані документа, що засвідчує особу отримувача [які заповнюються отримувачем готівки (додаток 3 до цього Положення)] та в прибутковому ордері «Прийнято від» не заповнюються в касових ордерах, які оформляються на загальну суму проведених установою/підприємством касових операцій (видача готівки за видатковими відомостями, електронними платіжними засобами, здавання готівки до банку, отримання готівки з банку за чеком та оприбуткування її в касі). Iнші реквізити в касових ордерах та видаткових відомостях є обов'язковими до заповнення.

У разі оформлення видаткового касового ордера для здавання готівки до банку в реквізиті «Видати» зазначаються прізвище, ім'я, по батькові касира або іншого працівника підприємства, відповідального за здавання готівки до банку.

Директор Департаменту грошового обігу Національного банку України В. ЗАЙВЕНКО

До змісту номеру