• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Облік витрат на створення нової виробничої дільниці
Підприємство готує новий проект з обслуговування обладнання: приймається персонал, проводиться навчання, оплачується зв'язок, видаються ЗIЗ, ОЗ тощо. Під цей проект буде відкрита дільниця. Чи слід такі витрати відносити до витрат майбутніх періодів, чи можна окремі з них визнати витратами поточного періоду? Чи можливим є віднесення витрат до незавершеного виробництва? Як визначити строк, протягом якого ці витрати списуватимуться, якщо їх обліковувати на рах. 39?

Збитки у фінзвітності і символічний прибуток у податковій декларації
У підприємства за результатами двох років виникли збитки. У фінансовій звітності це відображено, але у податковій звітності з податку на прибуток задекларовано зменшення витрат і показано символічний прибуток у 10 грн. Як довести, що це матиме для підприємства не дуже добрі наслідки, та як виправити ситуацію?

Бухоблік орендованого майна
Якими проведеннями відображається в бухобліку операція оренди майнового комплексу? Чи потрібно нараховувати амортизацію?

Заповнення трудової книжки, якщо працівник працевлаштований у ФОПа
У ФОПа звільняється працівник, якого було прийнято на роботу до 01.01.2015 і договір з яким зареєстровано у фонді зайнятості. Як правильно зробити запис у трудовій книжці: у графі «4» (на підставі чого внесено запис) зазначити наказ про прийняття на роботу чи номер реєстрації трудового договору? Якою датою робити запис, якщо працівника прийнято на роботу 01.10.2012 р., а договір з фондом зайнятості зареєстровано 03.10.2012 р.?

До змісту номеру