• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Здавати виторг до банку може тільки касир
Обов'язки касира на підприємстві покладені на бухгалтера. Виторг у банк відвозить директор підприємства. У квитанції зазначено, що платником є підприємство через директора. Чи може директор здавати виторг до банку?

Відрядження на один день: відображення в обліку
Працівника скерували на один день у відрядження до іншого міста для відвідання семінару. Як відобразити це в обліку?

Визначаємо строки виплати заробітної плати на підприємстві
Підприємство нараховує зарплату працівникам 6 та 21 числа. В одному місяці зарплату виплатили 30 числа замість 21 (через переведення зарплатного проекту до іншого банку). Якими датами надалі нараховувати зарплату працівникам, аби не порушити терміну виплати зарплати згідно із законодавством: 6 та 21 чи 15 та 30?

Чи можливо зменшити ціну на суму неустойки?
За договором із нерезидентом на поставку верстата покупець вносить передоплату — 20% вартості, а продавець зобов'язується поставити верстат за 200 календарних днів з дня передоплати. Строк минув, проте верстат не поставили. Покупець має право на неустойку за кожний день затримки поставки. Чи може покупець ініціювати підписання додаткової угоди на зменшення вартості верстата на суму неустойки, оформивши претензію, або на основі претензії зробити взаємозалік заборгованості (в умовах договору прописана можливість взаємозаліку у разі виявлення недоліків обладнання, яке може бути відремонтоване коштом покупця)?

Засновник забирає свій внесок зі статутного фонду ТОВ основними засобами: нюанси обліку та оподаткування
Засновник (фізособа) планує вийти зі складу ТОВ, а свій внесок до статутного фонду хоче забрати основними засобами. Як бути з ПДВ, податком на прибуток та ПДФО? Якими бухгалтерськими проведеннями це оформити?

До змісту номеру