• Посилання скопійовано

Щодо сплати земельного податку

Iндивідуальна податкова консультація Державної фіскальної служби України від 24.10.2017 р. №2355/6/99-99-12-02-03-15/IПК

Щодо сплати земельного податку

Суттєво. ДФСУ вважає, що якщо є формальні підстави для застосування двох різних ставок земельного податку, слід застосовувати вищу.

! Платникам земельного податку

Державна фіскальна служба України на запит Підприємства щодо сплати земельного податку (далі — Податок), керуючись ст. 52 Податкового кодексу України (далі — Кодекс), повідомляє.

Підприємство поінформувало, що належить до підприємств державної форми власності та використовує земельні ділянки, право постійного користування якими підтверджено державними актами. При цьому Підприємство, керуючись п. 4.2 Положення про плату за землю (додаток 3 до рішення Нововолинської міської ради від 14.07.2016 р. №10/6 (далі — Положення)), обчислює податкові зобов'язання з Податку за ставкою у розмірі 4 (чотири) відсотки.

Підприємство, посилаючись на норми п. 274.1 ст. 274 Кодексу, обстоює позицію про правомірність застосування ним ставки Податку, визначеної п. 4.1 Положення у розмірі 1,5 відс. для земельних ділянок, нормативну грошову оцінку яких виконано, до яких належать і ділянки Підприємства.

Разом з тим, оскільки п. 4.2 Положення на підставі норми п. 274.2 ст. 274 Кодексу передбачає спеціальну ставку саме для земельних ділянок, які перебувають у постійному користуванні, а не у власності, Підприємство як постійний користувач має керуватися п. 4.2 Положення та обчислювати зобов'язання з Податку за ставкою 4 (чотири) відсотки.

Податкова консультація має індивідуальний характер і може використовуватися виключно платником податків, якому надано таку консультацію (п. 52.2 ст. 52 Кодексу).

До змісту номеру