• Посилання скопійовано

Суть справи

Виправлення помилок у формі Д4
Виправлення помилок у ф. Д4 має свої особливості. Розгляньмо найпоширеніші помилки в розрізі окремих таблиць та алгоритм їх виправлення.

Електронне спілкування з держорганами
Завдяки інформатизації черги в податкових органах стали рідкістю. Багато бухгалтерів і платників податків мріють, що настане час, коли взагалі не треба буде ходити до податкової. Що ж, усе до того йде.

Аграрні розписки: система, облік, оподаткування
Маючи потребу в залученні додаткового фінансування для здійснення власної діяльності, сільгосптоваровиробник користується різними методами: кредит банківський, товарний, позика, лізинг, передоплата, вексель. Зрештою, кілька років, як з'явився ще один метод — система аграрних розписок (АР), який регламентується насамперед Законом про АР.

Роялті при постачанні промислових програм
На підприємстві є верстат з програмним забезпеченням, тепер за оновлення ПЗ сплачується платіж нерезиденту (приїжджає представник, який налагоджує, підключає, стягує апдейт програми). Чи застосовувати до таких послуг пільгу за п. 26-1 підрозділу 2 розділу ХХ ПКУ?
Чи може плата нерезиденту за налагодження вважатися роялті?

Внесення майна до статутного фонду ТОВ
Отримання майна, внесеного до статутного фонду ТОВ, — чи не найперша господарська операція, що її здійснює новостворене підприємство. Також це зручний спосіб збільшити кількість майна підприємства без оплати та зайвого оподаткування. У цій статті розкажемо про формування статутного капіталу майном з погляду емітента корпоративних прав.

Зник працівник — звільняти, чекати, шукати?
Працівник був оформлений у січні 2017 р. за основним місцем роботи слюсарем-ремонтником. З 10 червня він не з'являється на роботу. Телефон не відповідає. За місцем реєстрації працівник не мешкає. Куди подівся, — ми не знаємо. Що робити бухгалтеру? Як проводити в табелі неявку? Як правильно звільнити? Чи слід вживати заходів щодо його розшуку?

Чек від підприємця
Працівник подав до бухгалтерії товарний чек від підприємця — платника ЄП першої групи на придбання запчастини на ринку. Чи є право провести таку операцію через авансовий звіт? Які реквізити товарного чека? Чи треба відображати таке придбання у формі №1ДФ?

До змісту номеру