• Посилання скопійовано

Суть справи

Блокування реєстрації ПН та РК
З 1 квітня 2017 року поки що в тестовому режимі запрацював механізм зупинення реєстрації ПН та РК в ЄРПН у разі їх відповідності до сукупності критеріїв оцінки ступеня ризиків, установлених п. 74.2 ПКУ.

Канікули з прибутку — ставка 0%
З 01.01.2017 р. деякі платники податку на прибуток мають право скористатися «податковими канікулами» та не сплачувати податку. Проте канікули — не для всіх: підприємству доведеться врахувати обмеження щодо видів діяльності та низку інших критеріїв.

Коригування за пп. 140.5.4 ПКУ
Дохід підприємства за минулий рік виявився понад 20 млн грн. У березні 2017 р. ввозиться товар від іноземного постачальника. Чи треба застосовувати пп. 140.5.4 ПКУ в операціях ЗЕД зі всіма нерезидентами, якщо товар розмитнено у березні, а розрахунки здійснено у квітні 2017 року? 30% слід визначати зі суми у митній декларації чи зі суми перерахованих коштів нерезиденту та в якому періоді?

Оплата карткою: облік у продавця
Продаючи товари/послуги в магазині, через сайт в Iнтернеті, суб'єкт господарювання — продавець приймає оплату від покупців за допомогою платіжних карток (далі — картки). У бухгалтера продавця у зв'язку з цим виникатимуть питання насамперед щодо особливостей застосування платіжних терміналів, РРО, відображення в обліку карткових розрахункових операцій. З'ясуймо, що воно і як.

ФОП-держслужбовець — штраф і конфіскація
Підприємець ще не знявся з реєстрації, кілька років не працював та не отримував доходу. У 2017 році його прийняли на роботу до держустанови. Чи є відповідальність за таке сумісництво, якщо доходів як підприємець такий держслужбовець не отримує? Хто може притягнути до відповідальності?

Комплексні обіди для працівників
Харчування від роботодавця може надаватися працівникам як за його добровільним рішенням, так і в обов'язковому порядку. Розгляньмо особливості документального оформлення та оподаткування надання такого харчування працівникам.

Виправлення помилок у декларації з прибутку
Виправити свої помилки можна в будь-який момент. Навіть якщо вже отримано повідомлення про планову перевірку — поки вона не почалася, бухгалтер сміливо може виправлятися. Проаналізуймо механізм виправлення помилок з податку на прибуток, допущених у звітності за попередні роки.

Ремонт у приміщенні, яке орендує ФОП
ФОП на загальній системі оподаткування орендує приміщення магазину. Взимку на 2500 грн купив різних матеріалів (гумові накладки, дюбелі, шурупи), аби зробити сходи до магазину неслизькими, та облицювальну плитку, щоб «підрихтувати» підлогу. Чи можна ці суми віднести до витрат? Як занести їх до Книги?

До змісту номеру