• Посилання скопійовано

Суть справи

Практика заповнення та виправлення в 1ДФ
Хоча форма №1ДФ здається простою, помилки в її заповненні — не така вже й незвична річ. Поговоримо про деякі нюанси практики заповнення ф. №1ДФ та виправлення неправильно зазначених показників.

Розрахунки між ФОП і форма №1ДФ
Чи повинен ФОП, який не має найманих працівників, але купує товари в інших ФОП, подавати звіт ф. №1ДФ?

Кредитування покупців інтернет-магазину
Наше підприємство реалізує товари через свій веб-сайт фізособам (не підприємцям). Через низьку платоспроможність покупців останнім часом рівень продажів істотно знизився. Маємо намір кредитувати покупців для придбання наших товарів. Які наші дії? Чи є певні обмеження та підводні камені в такому кредитуванні?

Нараховуємо індексацію новоприйнятому працівнику
Ще у грудні 2015 року Постановою КМУ №1013 було внесено зміни до Порядку №1078. Зміни стосуються й проведення індексації новоприйнятим працівникам. Але і досі у бухгалтерів виникає багато запитань щодо цього. З'ясуймо, що ж змінилося, як ці зміни застосовувати у світлі роз'яснень Мінсоцполітики, та наведемо приклади нарахування індексації.

Здавання в оренду приміщення фізособі
Юрособа, платник ПДВ та податку на прибуток на загальних підставах, на платній основі здає в звичайну оренду нежитлове приміщення фізособі під склад. Які податки нараховуються? Як це оформити документально?

Механічна помилка в декларації з ЄП
ФОП, платник ЄП 3-ї групи, неплатник ПДВ, припустився механічної помилки в звітності за I квартал 2015 р., яка призвела до завищення зобов'язань зі сплати ЄП.
Яким чином здійснити виправлення, якщо в наступних деклараціях зазначено дохід на підставі Книги обліку доходів, тобто правильні дані?
Чи є відповідальність за неакуратне ведення Книги обліку доходів (в паперовому вигляді)?

Повернення ПДФО — страхові платежі
Фізособа оплачувала договір страхування життя — здійснено один річний платіж, який включав 6 місяців 2015 року і 6 місяців 2016 року. Як повернути зайво сплачений ПДФО і включити до податкової знижки суму витрат, понесених у минулому році на оплату договору страхування життя за місяці звітного року?

Коригування заробітної плати
Здавалося б, усі знають, як правильно обчислити середню заробітну плату для оплати часу відпусток або виплати заробітку мобілізованому працівнику. Та чомусь багато хто забуває про коригування середнього заробітку.

Дивіденди засновнику-фізособі від «єдинника»
Засновники — фізичні особи (резиденти України) підприємства, яке є платником єдиного податку, вирішили виплатити дивіденди. Але при цьому з наступного року підприємство буде переходити на загальну систему. Коли краще виплачувати дивіденди з погляду їх оподаткування?

До змісту номеру