• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Виручка «єдиноподатника» мінус комісія нерезидента — що є доходом?
Як визначається сума доходу у ФОП третьої групи — платника єдиного податку, якщо сума валютної виручки, що її отримує резидент, зменшується на комісійну винагороду, яку утримує банк-нерезидент?

Банк не повідомив ДПI про відкриття рахунку — наслідки для ФОП
Чи можуть бути негативні наслідки для ФОП у разі неповідомлення банком ДПI про відкриття рахунку?

Відповідальність за порушення строків оплати відпусток та розрахунку при звільненні
Наше підприємство (ТОВ) не дотримувалося вимоги видачі відпусткових за три дні до початку відпустки та розрахункових у день звільнення. Які штрафні санкції очікувати за ці порушення? Чи можливо посперечатися в суді?

Місце провадження діяльності у «єдинників»
У ФОП на єдиному податку третьої групи один із видів діяльності — надання в оренду нерухомості. Додається ще одна нерухомість з іншою адресою, яка буде використовуватися у діяльності. ФОП прийняв гроші на рахунок за оренду нового приміщення. Чи будуть наслідки, якщо зміни до реєстру платників не внесено? Чи треба цю адресу додавати до свідоцтва платника ЄП? В які терміни?

Чи може договір оренди бути ЗЕД-контрактом?
Резидент України та нерезидент вирішили укласти договір оренди нежитлового приміщення до моменту створення нерезидентом представництва в Україні — обидві сторони є юрособами. Об'єкт нерухомості розташований в Україні. Чи може нерезидент до моменту реєстрації представництва в Україні сплачувати орендну плату в іноземній валюті? Чи не вважається така угода іноземними інвестиціями?

Реєстрація підприємцем під час декретної відпустки
Чи може жінка, яка перебуває у відпустці по догляду за дитиною до 3-х років, зареєструватися підприємцем? Чи не втратить вона права на допомогу на дитину?

До змісту номеру