• Посилання скопійовано

Про розгляд звернення

Лист Державної фіскальної служби України від 29.09.2016 р. №21112/6/99-99-15-03-02-15

Про розгляд звернення

Суттєво. Базою оподаткування ПДВ в автостанції — платника ПДВ, яка здійснює продаж квитків на проїзд в автобусах та на перевезення багажу, є сума, що складається зі станційного збору та плати за послуги з попереднього продажу квитків.

! Автостанціям

Державна фіскальна служба України розглянула звернення платника податку щодо порядку визначення автостанцією — платником ПДВ бази оподаткування ПДВ при здійсненні операції з постачання (продажу) квитків на перевезення багажу та, керуючись статтею 52 Податкового кодексу України (далі — ПКУ), повідомляє.

У автостанції — платника ПДВ базою оподаткування ПДВ у разі постачання нею відповідно до Закону України від 5 квітня 2001 року №2344-III «Про автомобільний транспорт» квитків на проїзд в автобусах та на перевезення багажу є винагорода, що включає автостанційний збір. При цьому до бази оподаткування ПДВ автостанції — платника ПДВ не включається вартість перевезення, що перераховується автостанцією — платником ПДВ перевізнику, та сума витрат на страхування пасажирів, яка перераховується страховій компанії (пункт 189.13 статті 189 ПКУ).

Отже, базою оподаткування ПДВ у автостанції — платника ПДВ, яка здійснює продаж квитків на проїзд в автобусах та на перевезення багажу, є сума, що складається з автостанційного збору та плати за послуги з попереднього продажу квитків (за наявності такої).

При цьому у разі якщо автостанції — платнику ПДВ, при здійсненні нею постачання (продажу) квитків на проїзд в автобусах та на перевезення багажу, сплачується лише автостанційний збір, то база оподаткування ПДВ визначатиметься виключно із суми автостанційного збору.

В. о. заступника голови М. ПРОДАН

До змісту номеру