• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Юридичні послуги від нерезидента
Резидент — юридична особа на загальній системі оподаткування (річний дохід до 20 млн грн), платник ПДВ. Які податкові наслідки (ПДВ та прибуток) отримання резидентом юридичних послуг від нерезидента?

Розміщення реклами на власній будівлі також потребує дозволу
Керівник вирішив повісити рекламний банер на будівлі підприємства про продаж цієї будівлі. Чи можна повісити банер та чи треба отримувати дозвіл, якщо банер містить лише інформацію про продаж будівлі та номер мобільного телефону? Наше підприємство не займається рекламою, а надає послуги перевезення.

Надання нерухомості статусу інвестиційної
Підприємство здає в оренду частину свого приміщення. Чи потрібно переводити цю частину приміщення до інвестиційної нерухомості?

Фіскали мають право проводити позапланові перевірки вже під час процедури ліквідації ЮО
Ми розпочали процедуру ліквідації підприємства за рішенням власників. Пройшли податкову перевірку, сплатили всі нараховані ПЗ та штрафи (оскільки сама процедура триває досить довго). Вже коли все майно було реалізовано, виплачено всі борги відповідно до вимог кредиторів, зарплату тощо, ми отримали від податкового органу акт невиїзної позапланової перевірки. Тепер очікуємо ППР. Що робити в цій ситуації, адже процедура ліквідації практично закінчилася? Чи мають право податкові органи проводити перевірки під час ліквідаційної процедури?

Зарплата, номінована у доларах на рік
На підприємстві є деякі працівників, що призначаються організацією вищого рівня (представником власника), і сума їх заробітної плати за трудовим договором (контрактом) номінована в доларах, що є загальною практикою на всіх дочірніх підприємствах власника в усьому світі. При цьому заробітна плата визначається в річній сумі. Як правиль-но оформити виплату такої зарплати з урахуванням валютного курсу?

За договором між резидентами курсові різниці не визначають
Чи потрібно визначати курсові різниці, якщо між резидентами за умовами договору грошовий еквівалент визначено у валюті?

До змісту номеру