• Посилання скопійовано

Суть справи

Чого чекати від податківців у ІІІ кварталі
ДФСУ щокварталу видає наказ, де дає «рознарядку» територіальним податківцям, якого курсу триматися під час перевірок у цьому кварталі і яких орієнтирів дотримуватися. На ІІІ квартал 2016 року ДФСУ видала наказ від 12.07.2016 р. №620 «Контрольно-перевірочна робота у ІІІ кварталі 2016 року» (див. «ДК» №36/2016). Розгляньмо, чого слід чекати від податківців.

Облік вкладу в банку та одержаних процентів
Чи не кожне підприємство отримує проценти від банку за залишками коштів на поточних рахунках. Деякі підприємства розміщують тимчасово вільні кошти на строкових (депозитних) рахунках у банку й одержують проценти за користування банком цими коштами. Розгляньмо облік сум вкладів та процентів за ними.

1095 днів на камеральну перевірку
У 2010 — 2011 роках, вивчаючи ПКУ, платники податків звернули увагу на одну особливість: ним досить чітко встановлено порядок та строки проведення перевірок, окрім камеральної. Утім, податківці намагалися заповнити прогалину внутрішніми наказами — та самі ж їх і порушували. Численні скарги до суду принесли не дуже гарні новини.

Ліквідація СПД-ФО та сплата податків
Чи правомірним є накладення ДПІ штрафу на фізособу за податками та РРО (яке мало місце під час заняття підприємницькою діяльністю), якщо на момент прийняття рішення про накладення штрафу така особа вже припинила підприємницьку діяльність? Чи поширюється мораторій на такі перевірки у 2016 році?

Бухгалтерський облік у неприбутковій організації
Окремі організаційні питання й особливості оподаткування неприбуткових організацій на прикладі громадського об'єднання, а саме дитячого спортивного клубу, ми розглянули в «ДК» №30/2016. Зараз розглянемо докладніше особливості бухгалтерського обліку неприбуткової організації.

Працівник прийнятий на роботу, але не працював
У житті трапляються випадки, коли працівника прийнято на роботу, оформлено договір, наказ, повідомлено в ДФС, але він так і не почав виконувати обов'язки. З'ясуймо, як відобразити такого працівника у зарплатній звітності (ф. №1ДФ, звіт з ЄСВ), за умови що зарплата йому не була нарахована протягом місяця.

НА, послуги and роялті?!
Підприємство отримує доступ до веб-сайта нерезидента та сплачує певну суму за можливість завантажувати файли: фотографії та інформацію, які надалі використовує для виробництва продукції. У договорі є застереження: підприємство отримує невиключне право на використання цих файлів та сайта, термін дії необмежений. Чи вважаються такі платежі роялті? Як в обліку відобразити використання сайта? Це може бути НА?

До змісту номеру