• Посилання скопійовано

Суть справи

Хто звітує за I квартал?
Не встигли бухгалтери оговтатися від здавання річної звітності, як час готувати звітність з податку на прибуток за I квартал 2016 р. Розгляньмо, хто саме має подавати квартальну звітність.

Акцизна накладна: чинна форма
Наказом Мінфіну від 25.02.2016 р. №218 нарешті затверджено форму та порядок заповнення заяви про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального, форми акцизної накладної, розрахунку коригування до неї та заявки на поповнення (коригування) залишку пального, а також порядок їх заповнення (далі — Порядок №218).

Що може податкова міліція
Під час здійснення виїзної позапланової перевірки ДПІ, де ми перебуваємо на обліку, ми отримали запит від податкової міліції, яка, керуючись п. 351.1 ПКУ, вимагає надати належним чином засвідчені копії документів стосовно контрагентів, щодо яких відбувається перевірка. Причому перевіряльники попередили нас, що стосовно цих контрагентів розслідуються кримінальні справи. Чи зобов'язані ми надавати такі документи на вимогу податкової міліції, якщо ми відмовили перевіряльникам із ДПІ в наданні копій документів, які вказують на порушення вимог податкового законодавства, на запит перевіряльників у перший день перевірки?

Податкова знижка з ПДФО
Податкова знижка для фізосіб, які не є суб'єктами господарювання, — це документально підтверджена сума витрат, на яку дозволяється зменшити загальний річний оподатковуваний дохід у вигляді заробітної плати. Простіше кажучи, повернення фізособі частини витрачених коштів у вигляді зайво утриманого ПДФО, проте за дотримання певних вимог.

Паливний акциз і талони на пальне
Підприємство займається оптовим продажем талонів на пальне. Чи є продаж талонів на пальне реалізацією пального і чи треба на реалізацію талонів реєструвати акцизну накладну в СЕА РП?

Власні кошти платника ЄП
Податкові органи незмінно вважають, що власні кошти, внесені підприємцем на поточний рахунок, який відкрито для здійснення підприємницької діяльності, включаються до доходу фізособи-підприємця — платника єдиного податку, хоча судова практика свідчить про протилежне.

Медогляди працівників
Пропонуємо читачам розглянути питання організації, а також обліку витрат на медогляди працівників, що проводяться роботодавцями в обов'язковому та добровільному порядку.

Міжнародна технічна допомога
Підприємство (платник ПДВ) виконує роботи з капітального ремонту, реконструкції зруйнованих (пошкоджених) унаслідок АТО житлових будинків. Кошти отримано в межах Рамкової угоди між Урядом України та Комісією Європейських співтовариств, ратифікованої Законом України від 03.09.2008 р. №360-VI. Чи поширюється на них звільнення від оподаткування?

Сезонні працівники
Наближаються сезонні роботи, і стає актуальним усе, що стосується сезонних працівників. Розглянемо основну нормативно-правову базу, категорії працівників, особливості прийняття та звільнення, оподаткування та інші питання, пов'язані саме з цією категорією працівників.

До змісту номеру