• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Договір оренди ТЗ може містити умови щодо спільного користування ним
Підприємство уклало з фізособою договір оренди авто. Згодом ця фізособа зареєструвалася підприємцем та бажає на певний час (на час простою орендованого авто в наймача) повертати його з оренди і користуватися ним для своєї підприємницької діяльності. Як правильно оформити документи, щоб договір оренди зберіг свою чинність, а у підприємця були підтверджені витрати?

Записи до трудової книжки про виплату допомоги по безробіттю вносяться за бажанням безробітного
Працівник, що оформлюється на роботу на підприємство, перебував до цього на обліку в центрі зайнятості. Який порядок дій працівника та підприємства для прийняття його на роботу в загальному порядку (без скерування центру зайнятості), щоб виплата допомоги по безробіттю була припинена без порушень?

Корпоративні права у спадок — без ПДФО та декларації
Спадкоємиця у 2014 р. отримала у спадщину майно, у т. ч. корпоративні права ТОВ. До товариства спадкоємицю не прийняли, проте виплатили їй частку та дивіденди, що належали до виплати її померлому чоловікові протягом 2014 — 2015 рр. У 2016 р. спадкоємиця отримала запит від податкового органу про надання документів, що підтверджують отримання інвестиційного доходу від продажу корпоративних прав. Чи є дії органу ДФС правомірними?

Будь-яке розміщення товару у місці продажу не є рекламою
Магазин торгує продуктами харчування, в т. ч. алкоголем та тютюном. Звісно, для того щоб люди знали про це, ми з внутрішнього боку вітринного скла прикріпили пластиковий напівпрозорий «ящик» (на вимогу дистриб'ютора виробника), в якому разом із графічним зображенням торговельної марки виробника тютюну розмістили кілька сигаретних пачок. Чи може таке розміщення товару в місці продажу вважатися рекламою та порушувати вимоги закону про заборону стимулювання продажу тютюну?

Роздрук фіскальних звітних чеків
Друкувати Z-звіт слід у межах календарного дня чи в межах робочої зміни РРО, якщо ресторан працюватиме з 09.00 ранку до 02.00 ночі? Як оприбутковувати готівку і якими нормативними документами регулюється друк Z-звітів?

До змісту номеру