• Посилання скопійовано

Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо справедливого оподаткування доходів фізичних осіб в інтервалі від 10 до 17 розмірів мінімальної заробітної плати

Закон України від 19.05.2015 р.1

Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо справедливого оподаткування доходів фізичних осіб в інтервалі від 10 до 17 розмірів мінімальної заробітної плати

Суттєво. Ставка ПДФО 15% застосовується до межі в 17 мінімальних зарплат, а не 10. Ця сама сума є максимальною величиною доходу, з якої справляється ЄСВ. Понижуючий коефіцієнт до ставок ЄСВ у 2016 р. становить 0,4.

! Усім

І. Внести до Податкового кодексу України («Відомості Верховної Ради України», 2011 р., №13-17, ст. 112 зі змінами та доповненнями) такі зміни:

1) у пункті 167.1 статті 167:

в абзаці першому, другому, третьому слово «десятикратний» замінити на слово «сімнадцятикратний».

1 На момент підписання номера до друку Закон ще не підписаний Президентом, відповідно, йому ще не присвоєний номер. — Прим. ред.

ІІ. Прикінцеві положення

1. Внести до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» («Відомості Верховної Ради України», 2011 р., №2-3, ст. 11 зі змінами та доповненнями) такі зміни:

у пункті 4 частини першої статті 1 слова «прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом» замінити словами «мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року»;

в останньому абзаці пункту 9-5 розділу VIII «Прикінцеві та перехідні положення» цифру «0,6» замінити цифрою «0,4».

2. Цей Закон набирає чинності з першого числа місяця, наступного за місяцем його опублікування, крім положень пункту третього цього розділу, який набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

3. Кабінету Міністрів України у місячний строк з дня набрання чинності цим пунктом:

привести свої нормативно-правові акти у відповідність до цього Закону;

забезпечити приведення міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність до цього Закону.

Голова Верховної Ради України В. ГРОЙСМАН

До змісту номеру