• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Постачання маркетингових послуг нерезиденту
Підприємство на загальній системі оподаткування (дистриб'ютор) надає нерезиденту маркетингові послуги й отримує за надані послуги винагороду (бонус), сума якої розраховується у відсотках до загального обсягу придбаного протягом певного періоду часу товару. Які податкові наслідки такої операції? Як відобразити таку операцію в податковому обліку?

Курсові різниці і ПЗ з ПДВ
Підприємство отримало аванс від нерезидента за послуги, які будуть надані на території України. ПЗ з ПДВ відобразили своєчасно і в повному обсязі. На дату підписання акта за визначеною курсовою різницею були донараховані ПЗ з ПДВ. Чи правильно було відображено в обліку податкові зобов'язання з ПДВ?

Курсові різниці і перерахунок балансової вартості товару
Через зростання курсу іноземної валюти на підприємстві утворилася велика курсова різниця щодо кредиторської заборгованості за вже реалізований товар. Отже, витрати на придбання товару значно перевищують їх відображення на час продажу цього товару. Чи треба перераховувати балансову вартість товару?

Придбання однієї валюти за іншу
На рахунку підприємства було 2000 євро, за них придбано 2300 дол. Як цю операцію відобразити в обліку?

Договір комісії на експорт — без ліцензії НБУ
Укладено договір комісії між резидентами на продаж товару за межами митної території України. Чи може комісіонер перераховувати комітентові валюту від продажу товару без індивідуальної ліцензії НБУ?

Постачальник — банкрут: коригуємо ПК з ПДВ
Чи треба коригувати податковий кредит покупця, який перерахував постачальнику передоплату за товари, якщо постачальника визнано банкрутом та достовірно відомо, що постачання товарів не буде через недостатність майна постачальника для погашення вимог покупця? Суму передоплати також не було повернуто. Покупець не заявив вимогу про погашення цього боргу вчасно, борг не був забезпечений заставою майна постачальника.

До змісту номеру