• Посилання скопійовано

Суть справи

Трансфертне ціноутворення
Президент підписав Закон України від 04.07.2013 р. №408-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо трансфертного ціноутворення». Закон загалом набирає чинності з 01.09.2013 р.

Фінансові казначейські векселі
Відшкодування ПДВ завжди було питанням №1 при кожному уряді нашої країни. А оскільки наш бюджет не дуже розрахований на виплати з нього «живими грішми», уряд всіляко намагається мінімізувати такі виплати. Вже були ПДВ-облігації — тепер черга за фінансовими казначейськими векселями.

«Авансові» норми ПКУ підкориговано
Питання практичної реалізації сплати, декларування авансових внесків та податкового періоду для тих СГ, що їх платять, із самого початку запровадження цих платежів викликало більше запитань, ніж було відповідей у законодавця. Законом №403 внесено зміни, зокрема, і до норм, що регулюють питання сплати та зарахування авансових внесків. Розгляньмо зміни докладніше.

Звіти з ЄСВ за новими формами
Пенсійний фонд затвердив зміни до форм звітності з ЄСВ, зокрема для роботодавців (додаток 4) та підприємців (додаток 5), оновив Порядок заповнення звітів та Iнструкцію про порядок нарахування та сплати ЄСВ. В основному зміни спричинено новими правилами сплати ЄСВ з сум декретних, запровадженими Законом №231. Наведемо експрес-огляд основних змін.

Гроші не туди: лікнеп для бухгалтера
Трапляється, що на рахунок суб'єкта господарювання потрапляють якісь зовсім не відомі кошти від невідомої особи. Постає закономірне запитання: що з цими сумами робити? Відразу перерахувати назад? Як показати таку операцію в обліку? Про це й піде мова далі.

Дисконтні картки: організація та облік
Слово «дисконт» походить від англійського слова discount і перекладається як «знижка». Дисконтна система стимулює торгівлю та надає можливість людям як потенційним покупцям купувати товари за зниженою вартістю. Пропонуємо розібратись у податковому та бухгалтерському обліку операцій, пов'язаних із дисконтними картками.

Як підтвердити справжність операції
Які додаткові докази, крім первинних документів, можуть підтвердити укладання та реалізацію угод для уникнення визнання їх нікчемними або вчиненими без реальних правових наслідків у майбутньому?

Виправлення помилок у декларації з ПДВ-4
Продовжуємо серію матеріалів про виправлення помилок у декларації з ПДВ за минулі періоди. Раніше ми вже розглядали виправлення помилок у різних ситуаціях. Сьогодні ж розглянемо специфічні ситуації, які хоча й не часто, але все ж трапляються.

До змісту номеру