• Посилання скопійовано

Суть справи

Ринок оцінювачів переформатовано
Кабмін постановою від 04.03.2013 р. №231 затвердив новий Порядок проведення оцінки для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов'язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства (далі — Порядок №231). З дня набрання чинності цим нормативним актом втрачають чинність довідки з Держреєстру суб'єктів оціночної діяльності про право провадити практичну діяльність з визначення оціночної вартості об'єктів нерухомості та об'єктів незавершеного будівництва для цілей оподаткування. По суті, це означає, що всім оцінювачам доведеться заново проходити процедуру отримання права здійснювати оціночну діяльність.

ПДФО та підрозділи підприємства
Ця стаття присвячена питанню: до якого бюджету сплачується ПДФО у разі наявності в підприємства підрозділів, які розташовані за іншим місцезнаходженням, ніж юридична особа? ДПСУ разом із Мінфіном мають власний погляд щодо цього питання. Ми ж маємо на меті знайти аргументовану відповідь у такій ситуації, керуючись нормами законодавства.

Зміни у порядку реєстрації інвестицій
Відповідно до оновленої ст. 13 Закону про іноземне інвестування іноземні інвестиції (далі — II) реєструються протягом 7 днів з дня подання іноземним інвестором документів для реєстрації (перереєстрації) іноземних інвестицій. Здійснюють таку реєстрацію, як і раніше, відповідні обласні та міські держадміністрації. У цьому матеріалі поговоримо про нововведення у порядку реєстрації іноземних інвестицій, затверджені Постановою КМУ від 06.03.2013 р. №139 (далі — Порядок №139).

Виправлення помилок у Реєстрі ПН
Iнколи в Реєстрі ПН допускають помилку — двічі вписали одну й ту ж податкову накладну, не поставили дріб у номері накладної, виписаної філією контрагента, поставили не ту дату виписки ПН, не ту суму тощо. Тож уже після подання копії Реєстру ПН у податкову в бухгалтера виникає закономірне запитання: як виправити помилку? Саме про це ми й розповімо.

Звільнення за переведенням та угодою сторін
У попередній статті в «ДК» №11/2013 ми розглянули основні засади та особливості оформлення звільнення працівників за власним бажанням. Сьогоднішній матеріал присвячено розгляду особливостей звільнення в інших випадках, коли є бажання або згода працівника щодо звільнення за угодою сторін та за переведенням.

Робота у неробочий час
Поточне законодавство передбачає кілька можливостей для роботодавця організувати працю своїх працівників. У цій статті розглянемо ситуації з роботою працівників у вихідні, святкові та неробочі дні та у понадурочний час. Отже, з'ясуймо, як правильно оформити працю працівників у не робочий для інших час і як згідно з чинним законодавством оплачується така праця.

Платіжні термінали в «єдиноподатників»
Платіжний термінал став цілком звичним атрибутом життя для фізосіб та суб'єктів господарювання, а влада докладає зусиль для подальшого поширення карткових розрахунків. Тож не дивно, що багатьох платників ЄП цікавить, чи і їм потрібно встановлювати платіжні термінали.

Бонуси для дистриб'юторів продукції
Без правильно організованого збуту продукції не може обійтися жодне підприємство. Для цього СГД можуть створювати як власні відділи збуту, так і користуватися послугами сторонніх дистриб'юторів. У статті ми розглянемо можливі заохочення та бонуси для дистриб'юторів товарів.

Виправити можна все
Ведення податкового обліку майже неможливе без виправлення помилок: чи то через неоднозначність трактування норм законодавства, чи то через зміни законодавства, чи то просто через банальну неуважність. Поговоримо про те, як платникові ЄП виправити помилки в обліку та звітності.

Облік франчайзингу
Франчайзинг як один із методів розширення бізнесу давно використовується вітчизняними суб'єктами господарювання. Та багато хто ще не відає про можливості такої системи бізнесу. Тож розповімо про правові основи франчайзингу та облікові моменти.

До змісту номеру