• Посилання скопійовано

Суть справи

Iмпорт товарів у декларації з ПДВ
Iмпорт — досить розповсюджена операція в Україні. У цій статті зупинимося на відображенні імпорту товарів.

ПДВ і комісійні операції
У цій статті розглянемо кілька ситуацій про оподаткування і порядок відображення ПДВ у податковій декларації, які можуть виникнути в межах договорів комісії. Наведемо порядок оподаткування ситуацій у межах комісійних договорів, укладених як між резидентами України, так і між резидентами і нерезидентами України.

Iмпорт послуг у декларації з ПДВ
Продовжуємо розгляд особливостей відображення у декларації з ПДВ окремих операцій. У цій статті зупинимося на відображенні імпорту послуг. Про відображення у декларації з ПДВ імпорту товарів читайте у «ДК» №12/2013.

ПДВ при експорті
Чимало українських підприємств займаються ЗЕД-операціями: дехто імпортує, а дехто й експортує. У цій статті ми розповімо про ПДВ при операціях з вивезення товарів за межі митної території України в митному режимі експорту та при поставці послуг нерезиденту. Розпочнемо з основ, а завершимо відображенням таких операцій у декларації з ПДВ.

Випадки заповнення додатка 6
До декларації з ПДВ вносяться дані податкового обліку платника. Одним із додатків декларації є додаток 6, який подається платниками ПДВ у разі заповнення рядків 3, 4, 5, а також підприємствами (організаціями) інвалідів. Пропонуємо з'ясувати практичні моменти заповнення та подання цього додатка.

Практичні аспекти заповнення Реєстру ПН
Податкова накладна повинна бути відображена у Реєстрі виданих та отриманих податкових накладних. Тому відповіді на практичні запитання, пов'язані з веденням цього Реєстру, будуть цікавими та корисними всім платникам ПДВ.

Декларація з ПДВ у сільському господарстві
Нагадаємо, що до 05.02.2013 р. діяли чотири різні форми декларації з ПДВ: податкова декларація з ПДВ, податкова декларація з ПДВ (скорочена), податкова декларація з ПДВ (спеціальна) та податкова декларація з ПДВ (переробного підприємства). Тепер діє одна форма декларації з ПДВ, що замінила колишні чотири. У цій статті ми розповімо про те, як заповнювати звітність з ПДВ тим платникам, які раніше подавали скорочену, спеціальну декларації та декларацію переробного підприємства.

До змісту номеру