• Посилання скопійовано

Суть справи

СУТЬ СПРАВИ

Зустрічні звірки
Зустрічні звірки — досить часте явище у житті платників податків. Розглянемо підстави та порядок їх проведення, дамо рекомендації про те, як реагувати на запити органів ДПС у межах зустрічних звірок.

Безоплатне надходження ОЗ: облікові аспекти
Відомо, що безплатний сир буває тільки у мишоловці. Та знання цього житейського правила не утримує СГД від операцій такого роду — тим паче що, як і кожне правило, воно має винятки. Отже, у «ДК» №7/2013 ми розглянули безоплатне передання ОЗ, а в цій статті розглянемо податковий та бухгалтерський облік операцій з безоплатного отримання ОЗ підприємством — платником податку на прибуток на загальних засадах та платником ПДВ.

ПДФО і негрошові доходи
Виплата (надання) негрошових доходів фізособам — операція, що часто трапляється на практиці. Проте незважаючи на поширеність, вона викликає чимало запитань, пов'язаних з оподаткуванням ПДФО. Розглянемо, як оподатковуються ПДФО такі доходи, надані податковими агентами, залежно від суми місячного доходу та видів доходів, які його становлять.

Фізособи-непідприємці: облік доходів та витрат
Оприлюднено порядок ведення обліку доходів і витрат для визначення суми загального оподатковуваного доходу за рік (див. «ДК» №9/2013). Хоча це може здаватися дивним, але звичайні фізичні особи, які не займаються підприємницькою діяльністю, також мають вести книгу обліку доходів і витрат.

КАСКО на автомобіль-1
Для мінімізації негативних наслідків від непередбачуваних обставин (як-от ДТП) юрособи страхують власні авто. З'ясуймо, як відобразити у бухгалтерському та податковому обліку витрати на страхування власних транспортних засобів і наслідки страхового випадку.

Коригування у декларації з нерухомості
Юрособа здала декларацію з податку на нерухомість, а 01.02.2013 р. один з об'єктів житлової нерухомості продали (змінився власник). Тепер потрібно подати уточнений розрахунок. Який термін його подання та як це вплине на сплату податку?

Запит-недопуск-адмінарешт: ланцюг за законом
Приписи ПКУ з питань допуску посадових осіб ДПС до перевірки посилаються на наявність підстав та умов допуску (п. 81.1 ПКУ). Причому право вирішувати про наявність обох обставин, достатніх для вчинення законних дій у частині призначення та проведення перевірки, надається саме платникові податків. Тож у цій статті ми розповімо, як правильно скористатися таким правом без негативних наслідків.

До змісту номеру