• Посилання скопійовано

Щодо зазначення коду УКТ ЗЕД у податковій накладній

Лист Державної податкової служби України від 15.02.2012 р. №4621/7/15-3417-20

Щодо зазначення коду УКТ ЗЕД у податковій накладній

Суттєво. При постачанні імпортованих товарів платник податку повинен у графі 4 «Код товару згідно з УКТ ЗЕД» податкової накладної зазначати виключно код УКТ ЗЕД, зазначений у вантажній митній декларації, якою були оформлені такі товари при їх ввезенні на митну територію України.

! Платникам ПДВ

Державна податкова служба України розглянула лист <...> щодо заповнення податкової накладної і повідомляє.

Відповідно до пункту 201.1 статті 201 розділу V Податкового кодексу України (далі — Кодекс) платник податку зобов'язаний надати покупцю (отримувачу) на його вимогу підписану уповноваженою платником особою та скріплену печаткою податкову накладну, у якій зазначаються в окремих рядках визначені підпунктами «а» — «і» обов'язкові реквізити, зокрема для підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України, в податковій накладній має бути вказаний код товару згідно з УКТ ЗЕД (підпункт «і» пункту 201.1 статті 201 розділу V Кодексу).

При постачанні імпортованих товарів платник податку повинен у графі 4 «Код товару згідно з УКТ ЗЕД» податкової накладної зазначати виключно код УКТ ЗЕД, вказаний у вантажній митній декларації, якою були оформлені такі товари при їх ввезенні на митну територію України, в тому числі і у тому випадку, якщо вказаний у вантажній митній декларації код УКТ ЗЕД змінився на момент постачання товару.

Аналогічне роз'яснення з цього питання розміщено на WEB-сайті ДПА України (www.sts.gov.ua) у рубриці «Єдина база податкових знань» банера «Iнформаційно-довідковий департамент».

Заступник голови А. IГНАТОВ

До змісту номеру