• Посилання скопійовано

Щодо подання квартальної фінансової звітності за міжнародними стандартами

Лист Мінфіну від 15.02.2012 р. №31-08410-07-23/3764

Щодо подання квартальної фінансової звітності за міжнародними стандартами

Суттєво. ПАТ, банки, страховики, а також підприємства, що здійснюють господарську діяльність за видами, перелік яких визначається КМУ, складають фінансову звітність і консолідовану фінансову звітність за міжнародними стандартами.

! ПАТ, банкам, страховикам

Міністерство фінансів України на <...> запит щодо подання квартальної фінансової звітності за міжнародними стандартами повідомляє.

Правові засади регулювання, організації, ведення бухгалтерського обліку і складання фінансової звітності в Україні визначені Законом України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» (далі — Закон). Закон поширюється на всіх юридичних осіб, створених відповідно до законодавства України, незалежно від їх організаційно-правових форм і форм власності, які зобов'язані вести бухгалтерський облік і подавати фінансову звітність згідно із законодавством.

Відповідно до статті 121 Закону публічні акціонерні товариства, банки, страховики, а також підприємства, що здійснюють господарську діяльність за видами, перелік яких визначається Кабінетом Міністрів України, складають фінансову звітність і консолідовану фінансову звітність за міжнародними стандартами.

Фінансова звітність і консолідована фінансова звітність, складені за міжнародними стандартами, подається в порядку, визначеному цим Законом.

Згідно зі статтею 14 Закону підприємства зобов'язані подавати квартальну і річну фінансову звітність.

Порядок подання фінансової звітності визначений постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2000 р. №419.

Враховуючи викладене, підприємства, зазначені в частині другій статті 121 Закону, складають і подають квартальну фінансову звітність, складену за міжнародними стандартами, в строки, визначені пунктом 5 цього Порядку.

Перший заступник міністра А. МЯРКОВСЬКИЙ

До змісту номеру