• Посилання скопійовано

Щодо повернення страхувальникам коштів, сплачених застрахованою особою як часткова оплата за путівку

Лист ФСС з ТВП від 03.01.2012 р. №01-16-3713

Щодо повернення страхувальникам коштів, сплачених застрахованою особою як часткова оплата за путівку

Суттєво. Якщо має місце факт оплати часткової вартості за одну путівку кількома застрахованими особами, то вважається за можливе повернути часткову оплату за путівку застрахованій особі, яка внесла до каси страхувальника кошти, але з різних причин не скористалася соцпослугою.

! Страхувальникам у ФСС з ТВП

Виконавча дирекція Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі — Фонд), опрацювавши численні звернення щодо повернення страхувальникам коштів, сплачених застрахованою особою як часткова оплата за путівку, яка не була нею використана, повідомляє.

Порядком отримання застрахованими особами та членами їхніх сімей санаторно-курортного лікування, що сплачується за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, який затверджений постановою правління Фонду від 25.02.2009 р. №12 та зареєстрований у Міністерстві юстиції України 14.04.2009 р. за №339/16355, не передбачена можливість повернення застрахованим особам коштів, сплачених за санаторно-курортну путівку.

Проте, якщо має місце факт оплати часткової вартості за одну путівку кількома застрахованими особами, вважаємо за можливе повернути часткову оплату за путівку застрахованій особі, яка внесла до каси страхувальника кошти, але з різних причин не скористалась соціальною послугою.

Для повернення зазначених коштів страхувальник повинен подати до робочого органу Фонду копії таких документів:

— документів, які підтверджують виняткові причини повернення путівки та неможливість її використання: листка непрацездатності або свідоцтва про смерть застрахованої особи, інформації про закриття оздоровниці, листа-відмови оздоровниці щодо перенесення термінів по путівці, перерозподіл цієї путівки іншій застрахованій особі і факт подвійної оплати за одну путівку;

— копію платіжного доручення про перерахування страхувальником часткової вартості путівки або квитанції про часткову оплату, внесеної застрахованою особою.

На підставі звернення страхувальника про повернення часткової оплати вартості путівки робочий орган звертається до виконавчої дирекції відділення Фонду, яка, своєю чергою, разом із копіями підтвердних документів звертається до виконавчої дирекції Фонду.

В. о. директора Р. ЯХИМОВИЧ

До змісту номеру