• Посилання скопійовано

Щодо баз персональних даних (витяг)

Лист Міністерства юстиції України від 08.11.2011 р. №17304-0-33-11/61

Щодо баз персональних даних (витяг)

Суттєво. Картотека з інформацією про найманих працівників фізособи-СПД є базою персональних даних. Персональні дані однієї фізособи не є базою персональних даних. Але особа, яка володіє цими даними, зобов'язана вживати заходів щодо їх збереження.

! Володільцям баз персональних даних

Чи є картотека з інформацією про найманих працівників фізичної особи — підприємця базою персональних даних і чи підлягає державній реєстрації?

Картотека з інформацією про найманих працівників фізичної особи — підприємця є базою персональних даних у розумінні статті 2 Закону України «Про захист персональних даних» (далі — Закон), відповідно до якої база персональних даних — іменована сукупність упорядкованих персональних даних в електронній формі та/або у формі картотек.

Відповідно до статті 9 Закону база персональних даних підлягає державній реєстрації шляхом внесення відповідного запису уповноваженим державним органом з питань захисту персональних даних до Державного реєстру баз персональних даних.

Чи вважається базою персональних даних інформація про орендодавця — фізичну особу за договором оренди нежитлового приміщення і якщо так, то чи підлягає така база персональних даних з відомостями про одного орендодавця державній реєстрації?

Виходячи зі змісту поняття «База персональних даних», визначеного статтею 2 Закону, персональні дані однієї фізичної особи не є базою персональних даних. Але особа, що володіє цими даними, зобов'язана вживати заходів щодо їх збереження, які визначені законами України «Про захист персональних даних» і «Про інформацію».

Заступник міністра А. СЄДОВ

До змісту номеру