• Посилання скопійовано

Суть справи

Нові Книги обліку для спрощенців-фізосіб
Наказом Мінфіну від 15.12.2011 р. №1637 було затверджено нові форми Книг обліку для підприємців — платників єдиного податку та порядок їх ведення.
Розглянемо особливості нового обліку та наведемо приклади заповнення книг.

Заповнення форми №1ДФ
У минулому, 2011, році бухгалтери отримали оновлену форму №1ДФ та оновлений порядок її заповнення — Порядок №1020. Деякі графи форми №1ДФ спричинили чимало запитань, які протягом року були розв'язані (щоправда, не всі, на жаль). У цій статті розглянемо порядок заповнення податкової декларації за формою №1ДФ «Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, та сум утриманого з них податку».

Соцпільга у 2012 році: що, кому, в якому розмірі
Ось і настав новий рік. Набрали чинності всі заплановані зміни у податковому законодавстві. Чи змінилося щось у порядку надання податкової соціальної пільги (далі — ПСП)? Який її розмір на 2012 рік? Хто зможе користуватися ПСП у 2012-му? Далі відповімо на ці запитання.

Єдиний податок для іноземця
Якщо іноземець зареєструвався підприємцем, то він може обрати спрощену систему оподаткування за умови, що він відповідає критеріям, установленим Законом №4014. Українське законодавство не забороняє іноземцю стати підприємцем. Тож нагадаємо загальні вимоги для тих, хто хоче займатися підприємництвом.

Три способи отримати кошти
Один із засновників ТзОВ продав свою частину в ТзОВ іншій фізособі, і та вирішила «інвестувати» в підприємство свої гроші для закупівлі комплектуючих. Як це оформити в обліку? Чи є ці гроші доходом? Як узагалі можна ввести ці гроші на підприємство?

Кому і як застосовувати МСФЗ — пояснюють держоргани
Нагадаємо, що з 1 січня 2012 року в Україні публічні акціонерні товариства, страхові компанії, а також банки зобов'язані для складання фінансової звітності та консолідованої фінансової звітності застосовувати МСФЗ. У зв'язку з цим Мінфін, Нацбанк та Державна служба статистики спільним листом від 07.12.2011 р. №12-208/1757-14830, №31-08410-06-5/30523, №04/4-07/702 наголосили на деяких нюансах застосування і переходу на МСФЗ.

Новый порядок учета налогоплательщиков
Мінфін наказом від 09.12.2011 р. №1588 затвердив новий Порядок обліку платників податків і зборів, що майже повністю повторює старий, що був затверджений наказом ДПАУ і проіснував один рік. Розгляньмо документ докладніше.

Як платити практиканту
Учень оформляється до СПД-ФОП на практику. Йому потрібно виплатити зарплату і перерахувати 50% ПТУ. Чи слід за нього сплатити ЄСВ?

До змісту номеру