• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Наслідки перевищення граничного обсягу доходу для різних груп «єдиноподатників»
Що робити підприємцям-«спрощенцям», які перевищили граничний обсяг доходу своєї групи? Чи передбачено це у змінах до спрощеної системи?

Бухгалтер може бути «єдиноподатником», аудитор — ні
Чи має право фізособа-підприємець, яка здійснює діяльність у сфері бухгалтерського обліку, перейти на спрощену систему оподаткування у 2012 році?

Єдиний податок за лютий 2012 року слід сплатити не пізніше 20 лютого 2012 року
Який строк сплати єдиного податку для фізосіб — платників єдиного податку за січень 2012 року?

Платники ЄП 1-ї і 2-ї груп, які здійснюють кілька видів діяльності, сплачують максимальну ставку ЄП
За якою ставкою платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок, якщо вони здійснюють кілька видів господарської діяльності або здійснюють діяльність на територіях більш ніж однієї сільської, селищної або міської ради?

СПДФО, що надає юрособам послуги з ремонту автомобілів, з 1 січня 2012 року належить до 3-ї групи платників ЄП
Фізособа-СПД надає юрособам-замовникам побутові послуги з технічного обслуговування та ремонту автомобілів. Чи може така фізособа з 1 січня 2012 року належати до 2-ї групи платників єдиного податку?

Заяву про перехід на спрощену систему можна надіслати поштою
Чи передбачено надсилання поштою заяви про обрання або перехід на спрощену систему оподаткування фізичною особою -підприємцем та яка дата вважатиметься датою подання заяви?

Платники єдиного податку другої групи не застосовують РРО
Чи може фізособа — платник єдиного податку II групи працювати без РРО?

Ставка ЄП для ФОП не збільшується за найманих працівників
Чи передбачено збільшення ставки єдиного податку для фізособи-підприємця у разі оформлення найманого працівника?

При переході на загальну систему оподаткування слід аналізувати об'єми минулих постачань для прийняття рішення про реєстрацію платником ПДВ
Фізособа-СПД протягом 2011 року перебувала на спрощеній системі оподаткування, а починаючи з 1 січня 2012 року змушена перейти на загальну систему оподаткування через заборону застосування спрощеної системи оподаткування до виду діяльності, яку здійснює СПД. Чи потрібно реєструватися платником ПДВ у разі переходу зі спрощеної системи на загальну?

Підприємець, який надає в оренду житлове приміщення площею до 100 кв. м або нежитлове до 300 кв. м, може обрати другу групу
Приватний підприємець на єдиному податку здійснює роздрібну та оптову торгівлю автозапчастинами, крім того, здає власне приміщення в оренду такому самому платникові єдиного податку.
Чи може такий підприємець із 2012 року перебувати у другій групі платників єдиного податку?

До змісту номеру