• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Отримуючи рекламні послуги від нерезидента, підприємство формує податковий кредит без жодних обмежень
Підприємство отримує рекламні послуги від нерезидента та відповідно нараховує собі податкові зобов'язання. Чи є обмеження щодо включення сум ПДВ до податкового кредиту у наступному місяці? Адже вартість зазначених послуг можна віднести до податкових витрат у розмірі не більше 4% доходу (виручки) за попередній рік.

Майновий внесок фізособи до статутного фонду товариства не обкладається ПДФО
Чи обкладається ПДФО сума майнового внеску фізособи до статутного капіталу господарського товариства?

Штрафи/пеня/неустойки не є компенсацією вартості товарів/послуг і не обкладаються ПДВ
Чи включаються до бази обкладення ПДВ кошти, отримані як сума пені за затримку оплати?

Неперебування за місцем реєстрації — незаконна підстава для відмови у прийманні податкової декларації
За нашим підприємством ДПI визнала стан 23 (відсутність за місцем реєстрації) і не приймає звітність. Як вийти з цієї ситуації?

Якщо орган ДПС не надає платникові податків повідомлення про відмову у прийманні податкової декларації — вона вважається поданою
У жовтні поточного року самоперевірка виявила факт подання податкової декларації без передбаченого формою додатка. Iнспектор не телефонував, листів з приводу невизнання звітності не було. Чи це означає, що строк для невизнання звітності минув і її вважають невизнаною? Чи може застосовуватися штраф за її неподання?

Повернена фізособі заборгованість, за якою минув строк позовної давності, включається до доходу
Підприємство — платник податку на прибуток за ставкою 23% заборгувало працівникові 2000,00 грн за авансовим звітом. Цій кредиторській заборгованості вже 3 роки. Що бухгалтер підприємства повинен зробити, якщо строк позовної давності закінчиться, а заборгованість так і не буде погашено?

До змісту номеру