• Посилання скопійовано

Суть справи

Штрафи за неподання звітів до Фонду зайнятості
Iз запровадженням з 01.01.2011 р. ЄСВ і скасуванням окремої обов'язкової сплати внесків до кожного фонду державного страхування скоротилася й кількість звітів, що подавалися працедавцями. Коментований лист Державного центру зайнятості від 23.09.2011 р. №ДЦ-04-6691/0/6-11 (див. «ДК» №45/2011) стосується відповідальності за неподання звітів конкретно до Фонду зайнятості (далі — ФЗ). Тому розгляньмо, які ж зі звітів до цього фонду слід подавати і яку відповідальність за їх неподання тепер установлено.

Виплати фізособам: коли сплачувати ЄСВ?
ПФУ вже визначився з тим, як сплачувати ЄСВ у більшості випадків. I надає відповіді страхувальникам на їх численні запитання. Коментовані листи ПФУ від 26.08.2011 р. №17928/03-20 та від 10.08.2011 р. №16534/03-20 містять у собі роз'яснення ПФУ щодо нарахування ЄСВ. Отже, розгляньмо їх уважно на прикладах.

Послуги інтернету — на витрати
Отримали сертифікат про реєстрацію доменного імені на два роки. Вартість реєстрації не перевищує 1000 грн і сплачена авансом. Також зробили передоплату за хостинг терміном до року в сумі до 1000 грн. За хостинг подають акти щомісяця. Як обліковувати такі витрати? I чи витрати це в бухгалтерському та податковому обліку?

Норми витрат пального для автокарів і тракторів
Як списати пальне на машини, які їздять мало, а пального спалюють досить-таки багато, тобто на автонавантажувачі та трактори? Тут усе не так просто.

Купівлю-продаж валюти спростили?!
Дві події, які приголомшили українських громадян за останній місяць: перша — приголомшила морально, адже купівля-продаж валюти тепер затягувалася на довгий час, друга — просто ошелешила: валютно-обмінні операції стали неможливими без документа, що посвідчує особу, а головне — це викликало неабияку занепокоєність, адже невідомо, чим може обернутися копіювання паспорта фізособи та її IПН.

Перевірки-2011: з життя бувалого
Життя бухгалтера цього року сповнене подій, які своїм напруженням нагадують «кіношний» трилер. Бухгалтерську громадськість лихоманить не лише від законотворчих трюків, а й подекуди від непрофесійності працівників податкових інспекцій на місцях. З початку року платникам податків доводиться працювати у нових умовах, на ходу вивчати норми вже чинного Податкового кодексу, звикати до них і дотримувати їх на практиці. Iсторія, яку ми розповімо, характерна для наших реалій і дозволить висвітлити деякі практичні моменти, з якими можуть зіткнутися платники під час перевірок в умовах дії ПКУ.

Транспортно-експедиційні послуги в обліку-1
Транспортно-експедиційна діяльність за своїм змістом є посередницькою діяльністю, тісно пов'язана з організацією перевезень та є їх невід'ємною частиною. Розглянемо деякі аспекти оподаткування та обліку доходів і витрат транспортно-експедиційних послуг (далі — ТЕП).

Розрахунки з пов'язаними особами
Термін «пов'язані особи», який уперше з'явився у законодавстві України після набрання чинності Законом про прибуток, не втрачає актуальності. ПКУ також використовує це поняття у визначенні правил оподаткування. Розглянемо ці правила докладніше.

До змісту номеру