• Посилання скопійовано

Новини повинен знати кожен

Розділ новин — обов'язковий розділ будь-якого сайта фінансово-економічного напряму. Нова інформація у тому обсязі, в якому її подано на сайті www.dtkt.com.ua, потребує не лише вдалої систематизації, але й швидкого пошуку. Адже, крім усього, вона міститься у межах найактивнішого розділу, — який оновлюється найчастіше. Прискіпливість до систематизації і пошуку зумовлені ще й тим, що термін використання інформації на порталі не обмежений датою. Ви можете скористатися нею і пізніше. А тепер розповімо, як спростити процес відбору новин і зробити його максимально зручним.

Як робляться новини

Щодня редакція порталу «ДК» відбирає з нормативних актів, новин партнерів найцікавіше та найнеобхідніше для своєї аудиторії — бухгалтерів, підприємців, економістів, кадровиків та юристів.

Знаючи джерело походження інформації, ви можете визначити для себе не тільки її достовірність, але й актуальність і значимість особисто для вас, для сфери вашої діяльності.

Отже, редакція порталу створює новини на основі:

1) нормативних актів. Нормативні акти обробляють та аналізують автори редакції «ДК», а також партнери порталу;

2) новин держорганів;

3) новин інформаційних агентств;

4) консультацій та коментарів держорганів.

Ґрунтовний аналіз та консультації на порталі, як і в друкованому «ДК», з'являються зі швидкістю виникнення новини. Все тому, що для аудиторії «ДК» усі нововведення — це база, з якою доводиться мати справу щодня. Таким чином редакція порталу не лише інформує, а й змушує новини працювати на аудиторію.

Окремою гілкою є новини порталу — новини, сформовані тільки його внутрішнім життям. Ці новини стосуються всіх нововведень на сайті, життя сайта та видання «Дебет-Кредит» загалом. Що важливо — саме тут щотижня з'являється новина-посилання на «Огляд» усього найважливішого за тиждень, який ви можете знайти у підрубриці «Що нового на порталі «ДК?».

Що нового на порталі «ДК»

  • Тематичні добірки — що нового

Звітність за III квартал. Звертаємо увагу: на порталі оновлено тематичну сторінку «Звітність за III квартал», на якій ви знайдете все необхідне для подання звітності за III квартал 2011 року: новини за період, бланки, довідники, тематичні добірки публікацій «Дебету-Кредиту» з питань підготовки та подання окремих видів звітності: податкової, фінансової, до фондів соцстраху тощо.

Пенсійна реформа. Новини, коментарі експертів, статті на тему, а також документи з поправками шукайте у рубриці «Соцзахист, Оплата праці».

Податок на прибуток: нові правила та нова декларація. Тут окремо зібрано усю інформацію щодо особливостей нарахування, утримання та сплати податку на прибуток, а також надано рекомендації щодо правильного заповнення та подання звітності з цього податку.

ПДФО, ф. №1ДФ, податкова соцпільга. Відповіді спеціалістів «ДК» на актуальні питання, інформація щодо особливостей нарахування, утримання та сплати (перерахування) ПДФО, отримання податкової соціальної пільги, заповнення і подання Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (ф. №1ДФ) читайте тут.

  • «Документи» — що нового

Податковий кодекс з чинними на сьогодні змінами ви знайдете у розділі «Документи для роботи», «ДК» №38/2011.

Також оновлено П(С)БО (див. розділ «Основи бухобліку»).

Ці та інші актуальні для бухгалтера документи шукайте також у розділі «Документи для роботи».

  • Iнтернет-конференції та семінари

У вересні відбулася чергова інтернет-конференція на тему: «Податок на прибуток: доходи і витрати після 1 квітня та у зв'язку зі змінами ПКУ». З відповідями на запитання учасників ознайомтеся на форумі у підрозділі «Конферец-зал».

У роботі семінару «ДК» на тему: «Звітність за 9 місяців», який відбувся 29 вересня, взяли участь понад 700 осіб. Обговорювалися останні зміни у законодавстві щодо оплати праці, ПДФО, єдиного соціального внеску, звітності із заробітної плати тощо. З матеріалами семінару можна ознайомитись у рубриці «Новини порталу».

  • Iнші оновлення

Ми раді повідомити, що «Дебет-Кредит» тепер подано і в Facebook.

Стежте за актуальними оновленнями порталу «ДК», а також першими дізнавайтеся про всі заходи, що проводяться для відвідувачів порталу, читачів та передплатників «Дебету-Кредиту»!

Тематичний розподіл

Новини загалом подано у межах тематичних рубрик, а саме: «АПК», «Банки, фінанси», «Бланки та Звіти», «Держрегулювання», «Бухгалтерський облік», «ЗЕД, експорт, імпорт», «Перевірки, Право, Суди», «Податки, збори», «Соціальний захист, оплата праці», «Підприємці, Єдиний», «Транспорт». Ці рубрики будуть для вас одним із ліпших орієнтирів, бо кожна тематична рубрика в новинах — це ваш особистий професійний простір, інформація у колі ваших потреб та зацікавлень.

Для того, щоб переглянути новини, які стосуються тільки вашої галузі, ви також можете скористатися каналами RSS. Натиснувши на кнопку «RSS», ви отримаєте можливість сформувати свій рядок RSS та вибрати новини, що цікавлять саме вас. Рядки RSS сформовані відповідно до основних груп користувачів порталу.

Новина у розрізі одного дня

Вибрати новини ви можете також, скориставшись календарем, який знаходиться під переліком тематичних рубрик.

Чітко зазначивши місяць і число, ви дізнаєтеся всі новини за той чи інший день у 2009 — 2011 рр. Також ви можете переглянути архів новин.

Ступінь важливості

За допомогою окремих закладок на верхній панелі інструментів ви можете переглянути:

1) усю стрічку новин;

2) тільки важливі новини (пріоритетні для більшості аудиторії);

3) новини нормативних актів та консультації до них;

4) консультації.

Особливо важливі новини на сайті позначено червоним знаком оклику. Крім того, найголовніше ми розміщуємо у підрубриці «Новина дня».

Для тих, хто знає, що шукає

Для тих, хто заздалегідь знає, що шукає, призначено опцію «пошук». Введіть ключове слово — і в переліку буде відображено усе, що є на цю тему у розділі.

Увага! Не варто вводити слово повністю. Можна ввести слово без закінчення — і з'являться усі згадування, у будь-яких відмінках. Отже, шанси знайти «своє» відразу зростуть.

Також ви можете обмежити результат пошуку рубрикою, автором, періодом тощо.

Ви можете вибрати для себе один спосіб пошуку інформації, а можете скористатися всіма одразу. Незаперечним є одне: відстежуючи новини, ви тримаєте руку на пульсі.

Олександра ЛУЦЬ, «Дебет-Кредит»

До змісту номеру