• Посилання скопійовано

Суть справи

Консервація основних засобів
Розглянемо консервацію ОЗ: як її провести, чи дає вона можливість ненарахування амортизації та як вплине на податки.

Нові штрафи: аналіз Закону №3817
Розглянемо нові правила контролю за виробництвом і торгівлею спиртом, біоетанолом, алкоголем, тютюном, рідинами для е-сигарет та пальним згідно із Законом №3817.

Звіт про КО-2023
Юрособи, які здійснювали контрольовані операції в 2023 році, повинні до 1 жовтня (останній день — 30 вересня) 2024 року подати Звіт про контрольовані операції.

Нові ставки акцизу: Закон №3878
З 1 вересня 2024 року діють нові, збільшені ставки акцизного податку на пальне. Водночас розширено можливості зберігання пального для генераторів.

Зміни щодо готівкових операцій
З 29 серпня НБУ оновив Положення про ведення касових операцій №148. Зокрема, змінив правила збору готівки для її здавання до банку та правила видачі готівки з картки.

Зміна облікової політики: валюта
Наказ про облікову політику видали, коли у підприємства не було валютних операцій. Чи потрібно тепер оформити додаток до наказу про облікову політику?

Як порахувати ліквідаційну вартість ОЗ
Щоб визначити амортизаційну вартість для нарахування амортизації ОЗ, потрібно спершу розрахувати ліквідаційну вартість. Розглянемо, як це зробити.

Вина платника податків
ВС наголосив, що до 01.01.2021 встановлення вини платника податків з метою застосування фінансових санкцій за ст. 112 ПКУ під час перевірок не потрібне.

Компенсація чи оренда житла для працівника?
Як оформити переведення працівника до філії? Що роботодавцю вигідніше: платити компенсацію житла працівникові чи орендувати житло для нього?

Фінмоніторинг: порядок проведення
06.08.2024 набрало чинності Положення про здійснення фінмоніторингу аудиторами, бухгалтерами та податковими консультантами. На що звернути увагу? Як організувати ведення первинного фінансового моніторингу аудиторам, бухгалтерам та податковим консультантам (госпсуб’єктам, які надають відповідні послуги)?

До змісту номеру