• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Закупівля олії у фізосіб: чи застосовувати РРО?
ФОП на ІІ групі планує закупівлю у фізосіб за готівку відпрацьованої кухонної соняшникової олії, яку потім продаватиме підприємствам за безготівковим розрахунком. При розрахунку з фізособами планується оформлювати акт закупівлі, утримувати з доходу ПДФО та ВЗ. Чи достатньо цього для проведення розрахунків?

Що потрібно для того, щоб імпортувати гексан та продавати його оптом?
Підприємство має намір займатися торгівлею продуктом під назвою «Гексан». Як обчислювати акциз при імпорті, а потім при продажу гексану? Чи потрібна ліцензія на торгівлю таким продуктом?

Облік дозволу на видобування корисних копалин
Підприємство придбало через аукціон дозвіл на видобування корисних копалин, внесло гарантійний внесок через аукціон та доплатило у Казначейство різницю, а також оплатило всі витрати, які були зазначені у протоколі аукціону. Як відобразити все це в обліку?

Гарантійний платіж зараховано у рахунок погашення штрафів за розірвання договору оренди: облік та оподаткування
Підприємство орендує приміщення. У першому місяці сплачено гарантійний платіж (оплата за останній місяць оренди). Договір розірвано достроково з ініціативи орендаря. Гарантійний платіж зараховано у рахунок погашення штрафних санкцій за розірвання договору оренди. Як відобразити цю операцію в обліку?

Безоплатна передача частки до СК: облік та податки
Підприємство є учасником ТОВ з часткою 57% у СК, обліковуючи інвестицію на рахунку 14. ТОВ має збитки, розмір яких повністю покриває розмір СК. Підприємство вийшло зі складу учасників ТОВ і безоплатно передало свою частку іншому учасникові ТОВ. Як відобразити це у бухобліку підприємства? Які податкові наслідки з податку на прибуток та ПДВ?

До змісту номеру