• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Що робити, якщо податківці відмовили у скарзі на розблокування ПН?
Підприємство подавало скаргу на розблокування ПН, до скарги додавалися копії первинних документів. Податкова прийняла рішення про відмову в реєстрації ПН. Що робити далі?

Послуги зберігання за кордоном за відсутності первинних документів: що з ПДВ?
ФОП на ЗС, платник ПДВ, надає послуги міжнародних транспортних перевезень. Під час здійснення перевезень зберігає товар клієнта на складі за межами митної території України. Складські послуги оплачуються нерезиденту готівкою, підтвердних первинних документів немає. Як нараховувати ПДВ при виставленні таких послуг клієнтові на суму 7 600 грн?

Немає чека за придбання послуг: чи оподатковуваний дохід для працівника?
Працівник розрахувався за послуги корпоративною карткою, фіскального чека не отримав, контрагент надав акт виконаних робіт. Чи достатньо виписки з банківського рахунку за корпоративною карткою, де у призначенні платежу написано «за товари/послуги»? Чи є ці послуги об’єктом оподаткування ПДФО та ВЗ для працівника?

Податок на доходи нерезидента з послуг навантаження та перевезення
Підприємство отримує від нерезидента-юрособи послуги навантаження, перевезення товару територією нерезидента (Литва, Латвія). Надані послуги передаються за актом, на оплату виставляється рахунок. Чи потрібно з таких доходів утримувати податок на доходи нерезидентів? Чи можна уникнути сплати цього податку? Яка відповідальність за несплату?

Відшкодування вартості е-квитків на відрядження
Працівники іноді купують електронні квітки на потяг у відрядження за допомогою особистої платіжної картки. Вартість витрат підтверджується роздрукованим електронним квитком (пп. «а» пп. 170.9.1 ПКУ). Чи достатньо тільки роздрукованого електронного квитка на потяг для відшкодування витрат працівникові без виникнення оподатковуваного доходу? Чи обов’язково при звітуванні про витрачені кошти із застосуванням особистої платіжної картки, відповідно до пп. 170.9.2 ПКУ, засвідчувати витрати випискою з рахунку? Чи достатньо для цього виписки банку в електронному вигляді з електронною печаткою та підписом, чи потрібна тільки виписка з мокрою печаткою?

Бухоблік придбання дебіторської заборгованості на аукціоні
ТОВ придбало на аукціоні право вимоги (дебіторську заборгованість) у сумі 4 273 156,68 грн до ЗАТ, відповідно до ухвали суду. Оплатили гарантійний внесок — 3 800,00 грн. Початкова ціна продажу — 38 000 грн. Згідно з протоколом проведення аукціону ціна продажу об’єкта аукціону становить 41 800,00 грн. Як відобразити це у бухобліку?

До змісту номеру