• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Як порахувати кількість зароблених днів відпустки у разі тимчасового заступництва?
Працівник мав за своєю посадою право на 28 к. дн. щорічної основної відпустки. Проте він тимчасово заміняв іншого працівника, посада якого передбачає 30 к. дн. відпустки. Як порахувати кількість зароблених працівником днів відпустки?

Придбання облігацій внутрішньої державної позики: що з податком на прибуток?
Підприємство, резидент «Дія.Сіті», платник податку на прибуток на особливих умовах, «малодохідник», прийняло рішення придбати облігації внутрішньої державної позики. Чи оподатковується ця операція податком на прибуток? Якщо так, то за якою ставкою? Чи є ще якісь податкові наслідки, які потрібно врахувати?

Що потрібно для того, щоб мати власні пересувні автозаправні станції для власного транспорту?
Юрособа, яка має підрозділи по всій Україні, закупила заправні станції, що, як планувалося, будуть їздити по всій Україні та заправляти автомобілі компанії. Чи потрібно в такому разі реєструвати акцизний склад та акцизні накладні? Чи потрібні ще якісь дозволи чи ліцензії? І як правильно вести бухоблік такого пального (заправної станції)?

Нематеріальні активи не використовуються: що в обліку?
ТОВ передавало у користування ПЗ, а також отримувало роялті за видачу невиключної ліцензії на інше ПЗ. Виключні майнові права на обидва продукти обліковуються на субрахунку 127 та амортизуються. Нещодавно замовник цих продуктів збанкрутував, ТОВ перестало отримувати з них дохід. Що з амортизацією цих НМА? Чи потрібно їх консервувати або виводити з експлуатації?

Реєстрація вендингового апарата в ДПС
Як зареєструвати вендинговий апарат у ДПС і поєднати його з ПРРО?

Лікарняний по вагітності ФОПу при несплаті ЄСВ у період воєнного стану
ФОП на І групі єдиного податку хоче оформити листок непрацездатності по вагітності та пологах, але вона не сплачувала ЄСВ від початку введення воєнного стану. Як бути у цьому випадку?

Повернення бракованої запчастини: що в обліку?
ТОВ, платник податку на прибуток (квартальна звітність), у червні придбало запчастину, яку встановило на авто. Вартість запчастини списано на витрати. У липні з’ясувалося, що запчастина бракована, її зняли з авто і повернули постачальникові у серпні, а постачальник повернув кошти. Зареєстрували РК від постачальника, зменшили ПК. Як ці операції відобразити в обліку? Чи коригувати декларацію з податку на прибуток за півріччя?

До змісту номеру