• Посилання скопійовано

Суть справи

Звіт про КО за 2022 рік: строки, форма, штрафи
Платники податку на прибуток, які у 2022 році здійснювали контрольовані операції, повинні подати Звіт про КО до ДПС до 1 жовтня 2023 року. А позаяк це неділя, то останній день подання — 29 вересня.

Податкова знижка на навчання у 2023 році
Як отримати податкову знижку з коштів, сплачених за навчання 2023 року? Відповідаємо на найчастіші запитання.

Хто і коли повинен видавати фіскальний чек?
Вирішуючи, чи потрібен РРО/ПРРО, бізнес має з’ясувати головне: хто і коли зобов’язаний видавати покупцеві фіскальний чек?

ПП і ТОВ — сучасні реалії
Останнім часом юрособи у формі ПП трапляються вже не так часто. Проте досі виникають запитання, чи потрібна така форма ЮО, чи може вона конкурувати з ТОВ, чи варто звертати увагу на ПП, створюючи новий гоcпсуб’єкт, тощо.

Цифрові активи і послуги: до чого готуватися?
З березня 2024 року бухгалтерам доведеться не лише опановувати облік нових цифрових відносин за договорами про «надання цифрових послуг» або «використання цифрового контенту», а й чекати нових перевірок від Держпродспоживслужби.

ФОПи з ТОТ і співпраця з ними
В ІПК від 12.09.2023 №2986/ІПК/99-00-24-03-03-06 (див. «ДК» №39/2023) ДПС розглянула питання законності співпраці з ФОПами-«єдинниками», місцезнаходженням яких за даними ЄДР є тимчасово окупована територія України.

Таємниці натурального коефіцієнта для ПДФО і ВЗ
Суб’єкт господарювання (юрособа, ФОП, далі — підприємство) надав фізособі дохід у негрошовій формі. У такому разі базу оподаткування для утримання податків визначають із використанням «натурального» коефіцієнта. Нижче розглянемо особливості і пов’язані з цим проблеми. Питання нарахування ЄСВ тут не розглядаємо.

До змісту номеру