• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Податкові різниці при операціях із нерезидентами, якщо платник не застосовує різниці
Підприємство — платник податку на прибуток не застосовує коригування фінрезультату до оподаткування на податкові різниці. Чи виникає обов’язок застосовувати різниці за пп. 140.5.4 та 140.5.5-1 ПКУ в разі операцій із нерезидентами?

Неповна штатна одиниця у штатному розписі
Як правильно заповнити штатний розпис, у разі коли з десяти менеджерів зі збуту двоє оформлені на 0,5 та 0,6 ставки?

ТОВ планує відкрити валютний рахунок за кордоном: які особливості його використання?
ТОВ на ІІІ групі ЄП (наразі 2%) планує відкрити валютний рахунок у закордонному банку. Як у такому разі застосовується обмеження строків розрахунків із нерезидентами та чи обов’язково отримувати платежі від іноземних покупців на валютний рахунок в українському банку? Чи можна cплатити з іноземного рахунку членський внесок в іноземній асоціації? Чи можна переказувати валютні кошти з одного власного рахунку на інший?

Звільнення працівника, який помер на окупованій території
Помер працівник (самотній), працював віддалено і перебував на тимчасово окупованій території. Поховали родичі, з якими немає зв’язку. Свідоцтва про смерть немає. Як припинити трудові відносини з цим працівником? І надалі табелювати «НЗ»? Як відображати в єдиній звітності ПДФО, ВЗ та ЄСВ?

Призупинення дії трудових договорів із працівниками на території, де не велися бойові дії
ТОВ розташоване у Києві, до запровадження воєнного стану мало відокремлені підрозділи в різних областях України. З деякими працівниками до сьогодні немає зв’язку, через що з ними було призупинено дію ТД. Підприємство здало ліцензії та не може надати робочі місця зазначеним працівникам. Чи можна було призупиняти дію ТД, якщо Київ не перебуває в зоні бойових дій?

Як вручити повістку працівникові, який працює дистанційно?
Працівник перебуває за межами країни. Як кадровику вручити повістку такому працівникові?

До змісту номеру