• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Оплата за договором ДМС двічі на рік
Роботодавець за договором ДМС застрахував своїх працівників. Оплата за договором — двічі на рік по 50% від загальної вартості договору, рівними частинами. Які податки треба утримати з доходу застрахованого працівника? Якщо працівник звільниться, чи матиме він право й надалі користуватися медстраховкою? Що робити з медстраховкою у разі смерті працівника і чи треба коригувати витрати?

Оподаткування ФОПа при продажу земельної ділянки
ФОП на ІІІ групі ЄП (ставка 3%) придбав земельну ділянку на аукціоні. Частину цієї ділянки планує продати. Які податкові зобов’язання виникають при продажу та одержанні доходу від цієї операції?

Виплата зарплати за заявою працівника
Відповідно до ст. 24 Закону «Про оплату праці» за особистою письмовою згодою працівника виплата заробітної плати може здійснюватися через банки. Чи обов’язкова така письмова згода?

Оплата відрядження, якщо водій на вихідних удома
Водій у відрядженні здійснює перевезення міжнародним маршрутом. Зупиняється на вихідні дні вдома в Україні, а в понеділок продовжує рух маршрутом відрядження. Як оформити перебування водія вдома? Як табелювати й оплачувати ці дні? Чи переривати відрядження, щоб не оплачувати за вихідні дні у подвійному розмірі?

Форма №20-ОПП на передачу в суборенду частини орендованого приміщення
Підприємство орендує склад. Подали форму №20-ОПП: код ознаки — 1; тип об’єкта — 468; найменування — нежитлові приміщення; ідентифікатор об’єкта — 46800002; стан об’єкта — 8; вид права — 8. Частину приміщення здали в суборенду. Як виокремити цю частину та заповнити форму №20-ОПП?

Звільнення під час відпустки для догляду за дитиною: що з компенсацією?
Працівниця з 15.12.2022 перебуває у відпустці для догляду за дитиною до 3-х років. Хоче звільнитися 16.06.2023. Період 06.2022 — 05.2023. Як розрахувати середню зарплату, якщо за червень, липень, серпень 2022 року нараховано зарплату і до 15 грудня 2022 р. нараховано допомогу по вагітності та пологах, далі нарахувань немає. Чи береться до розрахунку нарахування допомоги?

До змісту номеру