• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Податкова накладна з типом причини «21» для представництва нерезидента
Чи є такими, на яких потрібно складати ПН з типом причини «21», контрагенти — представництва нерезидентів в Україні (філії, тощо)?

Чи потрібно відновлювати первинні документи, втрачені внаслідок воєнних дій?
Підприємство внаслідок воєнних дій втратило первинні документи, повідомивши ДПС згідно з пп. 69.28 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ. Чи потрібно відновлювати ці документи?

Отримано послуги Starlink: як облікувати?
04.01.2023 ТОВ отримало інвойс у польських злотих на послуги Starlink за період з 04.01.2023 до 03.02.2023, які оплачено корпоративною карткою 02.02.2023 у гривнях. Як обліковувати такі послуги? Чи нараховувати ПДВ?

Оплата добових з 1 квітня 2023 року
Як бути з добовими з 1 квітня? Працівники, які скеровуються у відрядження, можуть повертатися або зупинятися на ніч у знайомих, рахунку з готелю не буде, але є ВН з АЗС про заправлення авто. А якщо немає рахунку з готелю, то немає права виплачувати добові. Який вихід? Чи можна застосувати роз’їзний характер роботи, якщо поїздки не щодня? Чи не буде проблемою списання палива?

Контракт із працівниками: зміна структури контракту
На підприємстві виникла потреба змінити структуру старих контрактів, контракт матиме інший вигляд, у ньому будуть лише загальні умови (зарплата, дія контракту, обов’язки підприємства), а обов’язки працівника визначатимуться додатком, у вигляді посадової інструкції. Чи можна перепідписати контракти з усіма працівниками з 01.04.2023, і якщо можна, то як це правильно оформити?

Виправлення графи 21 додатка 1 до об’єднаної звітності
Підприємство подало об’єднану звітність за IV кв. 2022 р. У графі 21 додатка 1 «Ознака наявності трудової книжки» помилково зазначили 0 — ні. А потрібно було зазначити 1 — так. Як виправити помилку?

До змісту номеру