• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Громадська організація отримала допомогу коштами: кому звітувати?
Громадська організація одноразово отримала цільову гуманітарну допомогу від Мінсоцполітики у коштах (у гривнях). Яку (куди) звітність про отримання та розподіл цих коштів має подати громадська організація? Чи має бути включена така громадська організація до Реєстру отримувачів гуманітарної допомоги?

МПЗ для ФГ, де земля орендована засновниками-фізособами
Є два фермерські господарства, в кожному земля для ФГ орендована засновниками-фізособами, хоча використовується ФГ. Оренду сплачують фізособи. У витягах із держреєстру речових прав на нерухоме майно орендарями зазначено фізосіб. Хто має розраховувати МПЗ?

У звіті №1-ОТ помилка: як її виправити?
У звіті №1-ОТ за січень 2023 року припустилися помилки. Як її виправити? Які штрафні санкції передбачено?

Чи сплачувати держдивіденди, якщо в бухобліку є збиток?
Чи має підприємство сплачувати держдивіденди за 2022 рік, якщо за даними бухгалтерського обліку є збиток, а за даними декларації з податку на прибуток — оподатковуваний прибуток?

Сплата ЄСВ за сумісництвом: чи платити за себе як за ФОПа?
ФОП ІІІ групи ЄП також працює за основним місцем і за сумісництвом. Роботодавець за сумісництвом нараховував та сплачував зарплату та ЄСВ в розмірі, не меншому від мінімального, а роботодавець з основного місця роботи — ні. Чи звільняється ФОП від сплати ЄСВ за себе?

До змісту номеру