• Посилання скопійовано

Переведення із зовнішнього сумісника на посаду за суміщенням

На фірмі працює зовнішній сумісник. З 1 лютого 2022 р. його прийняли на основне місце роботи за іншою посадою, ніж він обіймає за сумісництвом. Як перевести працівника із зовнішнього сумісництва на посаду за суміщенням? Як це відображатиметься у табелі? Як нараховувати зарплату — окремо за кожною посадою чи разом?

Переведення працівника із зовнішнього сумісника на посаду за суміщенням законодавством не передбачено, незважаючи навіть на те, що його було прийнято на іншу посаду за основним місцем роботи.

У цій ситуації діяти потрібно через прийняття-звільнення. Тобто спочатку працівник повинен написати заяву на звільнення з посади зовнішнього сумісника, потім потрібно видати наказ та провести всі належні виплати. Далі (наступною датою) працівник пише заяву з проханням прийняти його на відповідну посаду за суміщенням, відтак слід видати наказ із зазначенням доплати (встановлюється у відсотках або у фіксованій сумі) до окладу за суміщення посад.

У додатку 3 до Галузевої угоди 2019 — 2021 рр., яка діє і 2022 року, зазначено, що доплата одному працівникові не обмежується максимальним розміром і встановлюється в межах економії фонду заробітної плати за тарифною ставкою й окладом суміщуваної посади працівника. Отже, виходить, що доплата за суміщення може бути в будь-якому розмірі, навіть 100%.

Крім того, окремий трудовий договір на суміщення не укладається (робота здійснюється в межах одного трудового договору), повідомлення про прийняття на роботу не подається, табелювання не проводиться (бо у разі суміщення посад окремий табельний номер не присвоюється), позаяк ці додаткові функції виконуються у межах робочого часу за основною роботою, запис до трудової книжки не здійснюється (навіть за бажанням працівника).

Додаток 5 об’єднаної звітності в разі оформлення працівника за суміщенням не формують і не подають. А от звільнення працівника із зовнішнього сумісника обов’язково відображають у цьому додатку.

Доплата за суміщення посад (професій) входить до фонду оплати праці підприємства за основною посадою, тож у додатку 1 об’єднаної звітності відображатиметься одним рядком із КЗО 1. Для виконання вимоги про сплату ЄСВ у розмірі не менше ніж мінімальний внесок (абз. 5 ст. 8 Закону про ЄСВ) порівнюють загальну суму зарплати, нараховану працівникові з урахуванням доплати за суміщення професій (посад).

У додатку 4ДФ об’єднаної звітності нарахований дохід працівникові також відображатимуть одним рядком з ознакою доходу «101».

Автор: Щербина Світлана

До змісту номеру