• Посилання скопійовано

Суть справи

Хто використовує пальне — всі платники акцизу?
Усі суб’єкти господарювання, які використовують у власній діяльності пальне, приміром зберігають у цистернах на власній території, з яких заправляють власні автомобілі, є потенційними платниками акцизного податку. Розглянемо такі операції використання пального у власній діяльності. Про виробників, торговців пальним (оптових та роздрібних) ітиметься в наступних публікаціях.

Як працювати без електрики
Аварійні та планові вимикання електроенергії, на жаль, — це реальність сьогодення. Проте це не привід здаватися.

Індексація зарплати в листопаді
У листопаді індексувати зарплату потрібно буде в межах розміру прожиткового мінімуму липня. І робити це за новими коефіцієнтами. А на роботодавців, які востаннє підвищували оклади у червні 2022 р., чекатиме перше індексування.

Інвентаризація каси в 2022 році
Під час інвентаризації каси застосовують загальні правила інвентаризації з урахуванням особливостей, притаманних саме касі. Також поговоримо про особливості інвентаризації каси під час війни.

Продовжуємо виплати мобілізованому
Чимало запитань і проблем виникає у роботодавців, які хочуть і далі підтримувати фінансово захисників, але не знають, як ці виплати назвати та як потім врахувати у середньому заробітку. Тож ми звернулися до фахових органів з надією на допомогу.

Документальне оформлення оперативної оренди
Розгляньмо документальне оформлення оперативної оренди нерухомого майна, крім землі, державного та комунального майна. З якою періодичністю складати акти?

Призупинення трудового договору і мобілізація
Чи зберігається робоче місце, якщо з мобілізованим працівником було призупинено трудовий договір? Чи зберігати місце роботи і посаду за директором, якого призвано на військову службу? Що робити, якщо засновника мобілізовано?

Безоплатно отримано імпортні товари
Підприємство імпортувало зразки та запчастини, при цьому постачальник надає їх безоплатно. Підприємство сплачує тільки мито і ПДВ на митниці. Як оприбуткувати такий товар? Як нараховувати ПДВ під час подальшого продажу такого товару?

Директор іде на війну
Директор фірми йде на війну. Крім нього, на фірмі є ще один працівник, який виконуватиме обов’язки директора. Як усе це правильно оформити? Працівник має бути прийнятий за сумісництвом і підписувати документи як в. о. директора? Чи треба замінювати всі ЕЦП?

До змісту номеру