• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Як поставити на баланс раніше створені нематеріальні активи?
Підприємство власними силами розробило технічні умови на продукцію та зареєструвало їх у встановленому порядку. У бухобліку створення цих ТУ як нематеріального активу не було відображено. Тепер підприємство хоче продати ці ТУ. Як можна поставити їх на баланс з метою продажу?

Добровільна виплата середньої зарплати мобілізованому в розмірі окладу: наслідки для податку на прибуток
На підприємстві є мобілізований працівник. До 30.07.2022 р. йому виплачували середній заробіток. Після листа Мінекономіки від 26.07.2022 р. №4711-06/52362-09 директор вирішив виплачувати мобілізованому середню зарплату в розмірі окладу. Які будуть наслідки для підприємства з податку на прибуток? Чи не вважатиме ДПС зарплату мобілізованому працівникові витратами, не пов’язаними з госпдіяльністю підприємства?

Помилкова виплата зарплати — як виправити?
За липень зовнішньому сумісникові було помилково нараховано та виплачено зарплату за повний місяць, тимчасом як він 11 днів перебував на лікарняному (з 16 до 26 липня). Було подано заявку до ФСС на відшкодування за 6 днів. Гроші з Фонду наразі не надійшли. За серпень зарплату нараховано та виплачено повністю. Під час нарахування зарплати у вересні виявили помилку. Як виправити її у вересні?

Практикант ПТУ: відображення в Об’єднаній звітності
У ФОПа проходить виробничу практику учень профтехучилища. Як в Об’єднаному звіті відобразити зарплату, нараховану учневі за фактично виконану роботу згідно з виробничим завданням, та за яким кодом? Чи відображається інформація про початок і закінчення виробничої практики учня у додатку 5 цього звіту?

До змісту номеру