• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Бронювання військовозобов’язаних в умовах правового режиму воєнного стану
Який термін узгодження та схвалення щодо бронювання військовозобов’язаних в умовах правового режиму воєнного стану? Роботодавець подав два тижні тому заяву, дотримуючись усіх правових аспектів, до обласної військової адміністрації, але відповіді й досі немає.

Доходи за договором підряду в додатку 4ДФ об’єднаної звітності
Договір підряду з фізособою укладено 02.04.2022 р., виконання робіт з 02.04.2022 р. до 30.09.2022 р. Акт виконаних робіт після завершення роботи. Договором передбачено авансову оплату 10000,00 грн у липні 2022 р. Як це відобразити в додатку 4ДФ об’єднаної звітності?

Тривалість відпустки без збереження з/п не в зоні бойових дій
Підприємство і працівник перебувають не в зоні бойових дій. Яка тривалість відпустки без збереження заробітної плати працівника на рік?

Оформлення працівника, в якого за основним місцем роботи призупинено дію трудового договору
На підприємство працевлаштовується працівник, у якого на попередній роботі призупинено дію трудового договору. Чи можна оформити його на повний робочий день? Чи буде це сумісництвом?

Строк виплати відпусткових
Працівник пише заяву на щорічну основну відпустку, де зазначає про виплату відпусткових разом із зарплатою. На основі заяви оформляється наказ із зазначенням способу виплати відпусткових (у складі зарплати). Чи дає це ТОВ право виплатити в заявлені строки відпусткові, а не до початку відпустки?

Квота на працевлаштування осіб з інвалідністю під час війни
Чи є законодавчі зміни щодо квоти з працевлаштування осіб з інвалідністю в 2022 р., а саме в період дії воєнного стану з 24.02.2022 р. до 23.08.2022 р.?

Виправлення рядків 4.1 та 5.1 таблиці 1 Звіту з ЄСВ
У Звіті з ЄСВ за грудень 2020 року в таблиці 1 «Нарахування єдиного внеску» помилково заповнено р. 4.1 та р. 5.1, проте ці дані не відображені в таблиці 6, що призвело до неіснуючої переплати. Як тепер виправити цю помилку, адже ці суми впливають на нарахування в е-кабінеті?

Індексація в разі зменшення окладів та переведення на неповний робочий день
З метою збереження бізнесу і робочих місць в умовах воєнного стану керівництво було вимушене не тільки перевести працівників на неповний робочий час, а й зменшити посадові оклади. Як нарахувати індексацію в разі зменшення посадових окладів?

До змісту номеру