• Посилання скопійовано

Суть справи

Декларація ЄП ІІІ групи ФОПів за півріччя
ФОПи — платники ЄП ІІІ групи, які сплачують ЄП за ставками 3% і 5%, подають декларацію щоквартально наростаючим підсумком за квартал, півріччя, 9 місяців і рік. Наближається час звітувати за півріччя 2022 року. Нагадаємо, як скласти та подати декларацію.

Другий етап земельної реформи
Закон №2247 — це другий етап земельної реформи. Він регулює питання щодо землі на час воєнного стану. Ним визначено порядок укладення договорів оренди і зміни цільового призначення землі для окремих потреб. А НГО земель для цього визначатиме Держгеокадастр.

Декларація ЄП ІІІ групи юросіб за півріччя
Юрособи можуть бути платникам ЄП ІІІ групи, які сплачують ЄП за ставками 3% і 5% та подають декларацію щокварталу наростаючим підсумком за квартал, півріччя, 9 місяців і рік. Наближається час звітувати за півріччя 2022 р. Нагадуємо, як подати декларацію.

ОЗ в експлуатації: амортизація
Підприємство ввело в експлуатацію (зарахувало на баланс) ОЗ. Які особливості нарахування амортизації?

Нова адмінпроцедура в режимі «paperless»
Нову адміністративну процедуру для отримання дозволів, ліцензій, інших документів для фізосіб, ФОПів та юросіб, а також отримання різних адмінпослуг через ЦНАП нам пропонує Закон про адмінпроцедуру. І все це — із застосуванням електронного документообігу!

«Негосподарські» витрати і ПДВ
Поняття операцій, що не є господарською діяльністю, часто застосовується з метою оподаткування ПДВ. Поговоримо про те, які витрати можуть призвести до виникнення податкового зобов’язання.

Нове в реєстрації ЮО, КБВ та нерухомості
У міру звільнення територій від агресора і надання доступу до ЄДР та Реєстру речових прав на нерухомість КМУ переглядає обмеження і заборони, раніше встановлені для держреєстраторів та нотаріусів. Не забув уряд і про кінцевих бенефіціарних власників!

Оновлено Порядок подання е-відомостей до ПФУ
Постановою №8-3 ПФУ запровадив черговість подання даних щодо трудової діяльності працівників, порядок повторного подання цих даних, а також подання окремих сторінок трудових книжок.

Інші витрати платників податку на прибуток
Усім бухгалтерам знайомі слова «господарські» та «негосподарські» витрати. Але що вони означають? Яка різниця між їх бухобліком та обліком з метою оподаткування у підприємств приватного сектору?

До змісту номеру